Mirza, gazeteciler gününde konuştu

Mirza, gazeteciler gününde konuştu

Başkan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Basın mensupları ile buluştuğu kahvaltılı toplantıda iddiaları yanıtladı.

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, 10 Ocak çalışan gazeteciler günü dolayısı ile Tarçın Cafe’de kahvaltı verdiği gazetecilerle bir araya geldi.

Beraberinde Başkan yardımcısı Mehmet Sert, eski meclis üyelerinden emekli öğretmen Yaşar Kırbıyık ile katıldığı kahvaltıda, yakın tarihte gündem bulan Pazar yeri, Cadde Otoparkları, Tarla satışları konularına açıklık getirdi.

Başkan Mirza, zaman zaman tartışmalar olduğunu ancak basın mensupları ile her hangi bir dargınlığının bulunmadığını vurguladığı konuşmasında AKP li meclis üyesi tarafından ortaya atılan caddelerdeki otopark tarife lendirmesinin yerel belediye ile ilgisi olmadığını, aksine Büyükşehir tarafından yapılan zamma, bundan sonraki bütçe görüşmelerinde itiraz edeceklerini söyledi.

Mirza, Yeni Pazar yeri inşaatı konusuna da değinerek, inşaat çalışmalarına önümüzdeki günler başlanacağını, ancak proje doğrultusunda bazı ağaçların yerinden kaldırılması gerektiğini vurgulayarak, İzmir Belediyesinden temin edilecek ağaç sökme makinesi ile bu ağaçların yerlerinden alınarak hayvan barınağı çevresine dikileceğini söyledi.

Mirza, mevcut inşaat alanından tahliye edilen Düğün salonu müsteciri Ömer Özışıkyıdız için mağduriyeti önleme amacı ile eski Belediye Düğün salonunun inşaat süresi içinde kendisine tahsis edildiğini, İnşaat’ın tamamlanması ardından yeni Pazar yerine yapılacak iki salondan birisinin Ömer Özışıkyıldız’a tahsis edileceğini kaydetti.

Mirza, M. Cemal Öztaylan’ın Belediye Başkanı olduğu süre içinde, Otogar akaryakıt müsteciri Çetin Sever’in iş yerinden çıkartması nedeni ile açılan davayı Belediye’nin kaybettiğini ve bundan dolayı 700 bin lira para cezası ödemeye mahkum edildiklerini söyledi.

Gazetecilerin gününü kutlayan Mirza, gazetecilere doğru haber noktasında her zaman katkı vermeye hazır olduğunu söyledi.


Dursun Mirza- Çalışan gazeteciler gününde paylaşan: zeki-karadeniz



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli