Mirza ve Çömez’in şarkılarının bestesi “Kirpi”den

Mirza ve Çömez’in şarkılarının bestesi “Kirpi”den

Bandırmalı klarnet virtüözü Bülent Altınbaş: “Kentime aşığım”

Bandırmalı klarnet virtüözü Bülent Altınbaş: “Kentime aşığım”

Bandırma’nın gururu müzisyenlerden olup “Kirpi” lakabıyla tanınan klarnet virtüözü Bülent Altınbaş, “Bandırma’nın bir konservatuvarına ihtiyacı var. Bu konservatuvar kurulursa her çeşit desteği vermeye hazırım. Hatta Bandırma’ya bile yerleşebilirim” dedi.

06.06.1972’de, Çınarlı Mahallesi Değirmenler Caddesi’nde doğan Altınbaş, müzisyen bir aileden geliyor. Babası Şeref Altınbaş, dedesi İbrahim Altınbaş olan Bülent Altınbaş’ın akrabaları ise ünlü bestekârlar Selahattin ve İzzet Altınbaş…Dedem İbrahim Altınbaş, Bandırma’daki belediye bandosunu kurmuş.”

MİRZA VE ÇÖMEZ’E ŞARKILAR

Bülent Altınbaş, 31 Mart yerel seçimi yaklaşırken CHP Bandırma Belediye Başkan adayı Dursun Mirza ve İYİ Parti Balıkesir Milletvekili, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Turhan Çömez için marş niteliğinde şarkılar besteledi.

Altınbaş, bu besteler hakkında şunları söyledi:

“Gerek Dursun Mirza ve gerek Turhan Çömez, benden seçim çalışmaları sırasında kullanmak için bu besteleri istediler. Turhan Çömez için yaptığım bestenin sözleri Çömez’e ait. Dursun Mirza’nın şarkısının sözlerini ben yazdım.”

NEDEN “KİRPİ”

Bülent Altınbaş, kendisine “Kirpi” lakabının neden verildiğini şöyle açıkladı:

“Bandırma’daki öğrencilik yıllarımda katıldığım 100 metre atletizm yarışmalarında hep birinci olurdum. Koşarken saçlarım kirpi gibi dimdik olurdu. Ancak hiç unutmam, bir gün sahnede Sezen Aksu’ya eşlik ediyordum. Bir ara klarnetimle küçük bir solo yaparken yanıma gelerek, ‘Klarneti o kadar güzel ve duygulu çalıyorsun ki insanların tüylerini kirpi gibi diken diken ediyorsun’ demişti. Bundan sonra benim de benimsediğim bu lakap bana yapışıp kaldı.”

KLARNETE NASIL BAŞLADI

Müziğe çocuk yaşlarında keman çalarak başladığını belirten Bülent Altınbaş, sonradan klarnete nasıl geçtiğini şöyle anlattı.
“Müziğe keman çalarak başladım. Daha sonra klarnete özendiğimde ağabeyim, ‘Sen klarneti bırak çalmak, üfleyemezsin bile’ deyince klarnete yöneldim. Hiç unutmuyorum, klarnetle ilk çaldığım eser, ‘Neden saçların beyazlanmış arkadaş’tır. Ben klarnetime aşığım. Yanmadan yakamazsın.”

SAYISIZ SANATÇIYA EŞLİK ETTİ

Yıllardan beri ülkemizdeki çok sayıda ünlü sanatçıya klarnetiyle eşlik eden “Kirpi Bülent”, “Hemen hemen tüm ünlü sanatçılara eşlik ettim. Bunlara İbrahim Tatlıses, Sezen Aksu ve Yıldız Tilbe de dahil. Hangi birini sayayım ki” dedi.

Dünyanın üçte birindeki ülkelerde konserlere de katıldığına işaret eden Bülent Altınbaş, önümüzdeki günlerde Yıldız Tilbe ve Kibariye ile düet albümleri yapmak için stüdyoya gireceğini belirtti.

Bugüne kadar Bandırma’daki hiçbir belediye başkanının “Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali” için kendisinden destek istememesinin üzüntüsünü yaşıyor, Altınbaş.

Bu konudaki üzüntüsünü şöyle dile getiriyor:

“Festivaller programları için ne yazık ki benden hiçbir destek talebi olmadı. Mütevazı davranmama gerek yok. Ülkedeki çok önemli sanatçıları tanıyorum. Benden destek istense onların Bandırma festivaline çok daha indirimli ücretlerle gelmelerini sağlayabilirim. Böylece de Bandırma’nın paralarının önemli bölümü boşa harcanmamış olur.”

BANDIRMA’YA KONSERVATUVAR KURULSA EN BÜYÜK DESTEK BENDEN

Bandırma’ya mutlaka bir konservatuvar açılması gerektiğine bir kez daha dikkati çeken Bülent Altınbaş, şöyle konuştu:

“Bandırma Belediyesi, Bandırma’ya mutlaka bir konservatuvar kazandırmalı. Eğer bu gerçekleşirse göreve ve her çeşit desteği vermeye hazırım. Bilgi ve deneyimlerimizi mezara götürecek değilim. Hatta bu konservatuvara destek için yaşadığım İstanbul’dan, Bandırma’ya bile taşınabilirim.”

Doğum yeri Bandırma’ya tutkuyla bağlı olduğunu altını çizen “Kirpi Bülent”, “Bandırma’ya aşığım. Her geldiğimde, arabayla bile olsa tüm şehri, mahalleleri geziyorum. Bandırmalılar, bu güzel kentlerine sahip çıksınlar” diye konuştu.

Yalnız Türkiye’nin değil, dünyanın da tanıdığı müzisyenler arasında yer alan Altınbaş’ın Bandırmaspor’a da büyük tutkusu bulunuyor. Bordo-beyazlı takımın tüm maçlarını yurt dışındaki turnelerinde bile izlediğini vurgulayan Altınbaş, “İnanır mısınız, daha önce taraftarı olduğum Beşiktaş’ı bile unuttum ve Bandırmaspor ile bütünleştim. Bandırmalılar olarak Bandırmaspor’umuza da maddi-manevi sahip çıkarak destek vermeliyiz” dedi.   ÖNDER BALIKÇI



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı