MİRZA´dan 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

MİRZA´dan 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

BANDIRMA BELEDİYE BAŞKANI DURSUN MİRZA´NIN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

Ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk´ün önderliğinde 30 Ağustos günü zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz, bizim kan ve barutla özgürlüğümüze kavuştuğumuz en kutlu gün Türkiye Cumhuriyetinin başlangıcı olan altın bir sayfadır. 30 Ağustos günü aziz milletimiz ´Ya istiklal ya ölüm´ diyerek çıktığı yolda hedefine ulaşmış, bu topraklarda yaşayan insanların asla tutsak yaşamayacağını bütün dünyaya göstermiştir. Bu zafer ile halkımızın yaktığı adalet ışığı ezilen tüm uluslara ilham kaynağı olmuştur.

Öyle ki Hindistan Bağımsızlık Hareketinin Lideri Mahatma Gandi ? Mustafa Kemal İngilizleri yeninceye kadar Tanrıyı da İngiliz zannederdim? sözü Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün nasıl da büyük işler başardığını özetlemektedir. Bu büyük zafer, tarihe gömülmek istenen bir milletin, bağımsızlığını, egemenliğini ve bütünlüğünü sağlamada en önemli başlangıç noktasını oluşturmuştur. 30 Ağustos 1922 tarihinin, yalnız Türkiye´yi parçalamak isteyen bir dış saldırının değil, aynı zamanda 200 yıldan beri süren gerileme sürecinin noktalandığı çok önemli bir kırılma noktasıdır. 30 Ağustos ile başlayan ve Türkiye´nin laik ve demokratik bir Cumhuriyet olmasını sağlayan süreci devam ettirmek, hepimizin yüksek sorumluluk duygusuyla paylaşması gereken en önemli hedeftir.   

Bu duygu ve düşüncelerle?

Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, şükranlarımı sunuyorum. Tüm yurttaşlarımın 30 Ağustos Zafer bayramını en içten duygularımla kutluyorum.



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli