Mirza´dan faaliyet raporu

Mirza´dan faaliyet raporu

Başkan Mirza görevinin 3. devri yılında seçmenlerine hesap verdi.

30 Mart 2014 yılında göreve gelişinin 3. devri yılında faaliyet raporuna ilişkin seçmenlerine hesap veren Başkan Dursun Mirza, hayata geçirdiği çalışmalarını tek tek kaleme alıp, kendisine bu hizmetleri yapma fırsatı tanıyan seçmenlerine teşekkür etti.

/resimler/2017-3/31/1948126557357.jpg

  "30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde siz değerli hemşerilerimin güvenoyunu alarak bu kutsal hizmet görevine ekibimle birlikte seçildik. Bizi bu kutsal göreve layık gören tüm Bandırmalılarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Geçen bu süre zarfında görevimizi en iyi şekilde yerine getirmek için çalıştık. Hamdolsun ki, bugüne kadar utanacağımız en ufak bir şey yaşamadık. Görevimizi titizlikle, en ufak bir şaibe olmadan yerine getiriyoruz. Şeffaf ve katılımcı Belediyecilik anlayışıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz."

"Geçen üç yıl içinde hiçbir siyasi ayrım yapmadan, toplumun her kesimine eşit hizmet götürmek için çalıştık. Bundan sonra da çalışma prensiplerimizde ve ahlakımızda aynı şekilde yürüyeceğiz. 150 bin nüfuslu bu koca kentin her kesimini ayrım yapmadan kucaklamaya devam edeceğiz."

"2014 Yerel Seçimleriyle birlikte yürürlüğe giren Büyükşehir Yasası hem görev alanlarında hem de gelirler anlamında ciddi problemler ve zorluklar yaşattı. Hizmet alanımızın büyümesine rağmen gelirlerimiz neredeyse yarıya yarıya azaldı. Birçok belediye çalışanlarının maaşlarını ödeyemezken biz kendi kaynaklarımızı oluşturarak büyük yatırımlar yaptık."

/resimler/2017-3/31/1950521978724.jpg

KAPALI PAZAR YERİ PROJEMİZİ TAMAMLADIK, BANDIRMAMIZA HAYIRLI OLSUN

Kapalı Pazar Yeri Projemizi tamamladık. Kapalı Pazar Yeri ve Yaşam Alanı Projemize 21 milyon (Eski parayla 21 Trilyon) ödeme yaptık. Bandırmamız Türkiye´nin en modern Pazar yerlerinden birini kazanmış oldu. Çarşamba ve Cumartesi günleri Pazar olarak, Pazar günleri ise oto pazarı olarak hizmet veriyor.

/resimler/2017-3/31/1954180486629.jpg

KIRSAL MAHALLELERİMİZ GÜZELLEŞİYOR

Kırsal Mahallelerimize toplam 311 bin metrekare parke yaptık ve 21 bin ton asfalt döktük.

Eski statüsüyle köylerimiz, yeni statüsüyle mahallelerimizdeki hemşehrilerimiz değişime şahitlik ediyor. İç yolları parke veya asfalt yapıyoruz. Köy Meydanını güzelleştiriyoruz. Mezarlıkların yollarını, duvarlarını yapıyoruz. Her mahallemize çocuklarımızın keyifle oynayabileceği çocuk parkları yapıyoruz. Kırsal Mahallelerimiz için şu ana kadar 15 Milyonun, eski parayla 15 trilyonun üzerinde yatırım yaptık. Yazın tozdan, kışın çamurdan kurtulan hemşerilerimizin memnuniyetleri bizim en büyük mutluluklarımızdan biridir.

/resimler/2017-3/31/1955171670472.jpg

SAĞLIKLI YAŞAM ALANI; BALCI ÇAMLIĞI

General Balcı Çamlığında şuana kadar biri kumlu bir tanesi plastik zeminli olmak üzere 2 adet çocuk parkı yapıldı. 2 ayrı bölgeye biri açıklık alana biride ağaçlık alana olmak üzere fitness aletleri yerleştirildi. Yeni yürüyüş yolları açıldı, yürüyüş yolları 1,5 km´den 3km´ye çıkarıldı. Mavi zeminden oluşan bir bisiklet yolu ve yolun ışıklandırılması yapıldı. 1er adet basketbol sahası, voleybol sahası, minyatür çim futbol sahsı, tenis kortu ve çocuklarımızın oynayabileceği şekilde satranç alanı yapıldı. General Balcı Çamlığına meyve ağaçları da dahil olmak üzere toplamda binden fazla yetişmiş ağaç dikildi.

Çamlığımız gecede hizmet verebilecek şekilde ışıklandırıldı. Hem yürüyüş yolları hem bisiklet yolu hem de genel aydınlatılması yapıldı. Çamlığa gelen vatandaşlarımızın güvenle spor yapabilmeleri için girişe güvenlik noktası koyuldu ve kameralar yerleştirildi. Araçları ile gelen vatandaşlarımız için araçlarını giriş noktasında park edebilecekleri otopark olacak. Otoparkın asfaltlanması yapılıyor. Çamlığın içine yapılamayacağından yine giriş kısmında vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri kafeterya ve tuvalet yapılıyor. O bölgeye sürekli çamlığın işleri ile ilgilenecek park ve bahçe görevlisi 2 personel tahsis edilecek.

/resimler/2017-3/31/1955380022410.jpg

GÜNEŞ ENERJİSİ PROJEMİZ İHALE AŞAMASINDA

Güneş enerjisinden elektrik üretilmesi, ülkemizde son dönemlerde yaygın bir şekilde uygulanan projelerin başında geliyor.

 Bandırma´da böyle bir proje yapılması için çalışmaları başlattık. Bir taraftan gelirlerimizi arttırmak için çalışırken, diğer taraftan da masraflarımızı azaltmak için projeler üretiyoruz. Güneş Enerji Santrali de bu doğrultuda hayata geçireceğimiz bir projedir. Bununla ilgili UEDAŞ Bursa Bölge Müdürlüğüne bir başvurumuz oldu. Oradan olumlu yanıt aldık. TEDAŞ Genel Müdürlüğü´nden gelecek olumlu karar sonrasında Erikli Mahallesi´nde 330 parsele 1 MW´lık Güneş Enerjisi Santrali kuracağız.

/resimler/2017-3/31/1957317317516.jpg

 Kendi Enerjimizi Üreteceğiz.

Kendi elektriğimizi kendimiz üreten ve tasarrufunu sağlayan bu projeyi önemsiyoruz.  Yenilenebilir enerji ile yılda 660 bin liralık enerji bedeli ödeyen Belediyemiz, sistemin uygulamaya geçmesinin ardından yılda 550 bin lira tutarında enerji tasarrufu sağlayacaktır. Güneş enerji santrali 4 bin 400 adet panelden oluşacak. Çevreye duyarlı bir yatırımla da bu yönde örnek teşkil eden bir Belediye olacağız.

/resimler/2017-3/31/1958409577120.jpg

ÇOCUKLARIMIZ EN DEĞERLİLERİMİZ

Çocuklarımız bizim geleceğimizin teminatıdır. Türkiye Cumhuriyeti´nin asıl sahipleri çocuklarımızdır. Bizler emanetçi olarak onları geleceğe en iyi şekilde hazırlamak zorundayız. Bu bilinçle ve bu amaçla çalışmalarımızı yürütüyoruz.

Çocuklarımızın gelişim sürecinde oyunun önemli yer tuttuğunu biliyoruz. Çocuklarımızın oyun oynayabileceği alanlardan biri olan çocuk parklarının yapımına önem veriyoruz. Parklarda kullanılan plastik malzemenin insan sağlığına zarar vermeyenini, belgeli ve sertifikalı olanlarını seçiyoruz.

Yerel seçimlerden sonra Bandırmamızın mahallesi olan köylerimizde park yapımını gerçekleştiriyoruz. Şu ana kadar kent merkezimizde ve kırsal mahallelerimizde toplam 86 adet çocuk parkını çocuklarımızın hizmetine sunduk. Daha önce yapılan parklarında bakımlarını yaptık. Yeni yapılan parklarımızın da kısa sürede zarara uğratıldığını üzülerek görüyorum. Zarar verenlerin küçük çocuklarımız olmadığını biliyorum. Parklarımızı korumak yönünde herkesi daha hassas olmaya davet ediyorum.

/resimler/2017-3/31/2000401955400.jpg

KURBAN PAZARI

Balıkesir asfaltı, Ticaret Borsası karşısında, yaklaşık 6 bin metrekare alan üzerine kurulan Hayvan Pazarı ve Kurban Kesim yeri kullanıma açıldı. İlerleyen günlerde Pazar alanımızın daha da iyileştirilmesi için çalışmalarımız olacak. Bandırmamız, hijyenik ve düzenli bir ortamda modern bir Pazar yeri kazanmış oldu.

/resimler/2017-3/31/2003077709945.jpg

HOBİ BAHÇELERİ PROJEMİZİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

Bandırmamız artık kocaman bir şehir. Şehir hayatından uzaklaşmak isteyen, kendi domatesini, biberini yetiştirmek isteyen, statik elektriğini toprakla uğraşarak atmak isteyen hemşehrilerimiz için Hobi Bahçeleri Projemize başladık. Hobi bahçeleri projemizi önümüzdeki aylarda tamamlayarak hizmete açmış olacağız.

/resimler/2017-3/31/2005000414218.jpg

KÜLTÜR VE SANATA ÖNEM VERİYORUZ

Kültür ve sanata önem veriyoruz. Bandırmalı sanatçılarımızın eserlerini kitaplaştırıyoruz. Sergiler açıyoruz. Tiyatro getiriyoruz. Sinema günleri düzenliyoruz. Kırsal Mahallelerimiz dahil tiyatroyla buluşmayan çocuklarımız kalmadı. Biliyoruz ki kültür ve sanat bir toplumun ilerlemesi için önemli elemanlardan biridir.

Kültür ve Turizm alanında önemli bir yere sahip olan Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivalimizi geliştirerek sürdürüyoruz. Ramazan boyunca her gün Bandırma Ortaokulumuz önünde hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla iftarda buluşuyoruz. Ardından meydana kurduğumuz sahneyle hafta içi çocuklarımıza yönelik programlar, hafta sonları ise yetişkinlere yönelik programlarımızla Ramazanı halkımızla birlikte yaşıyoruz.

 Kültür Turlarımız kapsamında her mahallemizi Çanakkale´ye ücretsiz götürüyoruz. Rehber eşliğinde düzenlenen kültür turlarında bu vatanın nasıl kurtulduğunu kendi yerinde görmelerini sağlıyoruz. Gerçekten de oradaki mücadeleyi gördükçe Bayrağımıza, Cumhuriyetimize, katılımcı demokratik ve laik yapımıza, birlik ve beraberliğe sahip çıkmamız gerektiğini daha derin duygularla anlıyoruz.

/resimler/2017-3/31/2007214115173.jpg

EĞİTİME DESTEK VERMEYE DEVAM EDİYORUZ

Eğitime destek veriyoruz. Bizim sorumluluk alanımızda olmamasına rağmen öğrencilerimizin daha iyi koşullarda eğitim almaları için gelen taleplere göre ve imkanlar ölçüsünde bahçe düzenlemesi yapıyoruz. Projeksiyon ihtiyaçlarına cevap veriyoruz. Eğitim Destek Evimizle çocuklarımıza fırsat eşitliği sağlamaya çalışıyoruz.

Üniversite öğrencilerimizi Anıtkabir´e eski Meclis´e gönderiyoruz. Üniversitemizin Bahar Şenliklerine ve mezuniyet törenlerine katkı sağlıyoruz. Ayrıca Üniversite öğrencilerimize her sabah sıcak çorba veriyoruz.

/resimler/2017-3/31/2017536447214.jpg

ATA SPORUMUZA SAHİP ÇIKIYORUZ

Ata Sporumuz Yağlı Güreşlerin bu yıl ikincisini düzenledik. Artık Yağlı Güreşler geleneksel hale geldi. Önümüzdeki yıl, Bandırmamızın Kurtuluş tarihinde, 17 Eylül´de üçüncü yağlı güreşlerde yine Bandırmamızla buluşacak.

Tarihi Kırkpınar Güreşlerinde baba-oğul-torun olarak üç kuşak başpehlivanlık kürsüsüne çıkan ve Bandırma´nın adını Kırkpınar tarihine yazan "Acarlar" heykelini sahil bandımıza yaparak ölümsüzleştirdik.

/resimler/2017-3/31/2019515024704.jpg

HARUN KARACAN GENÇLİK VE SPOR MERKEZİMİZ HAYIRLI OLSUN

Hiçbir kar amacı gütmeden, tüm sivil toplum örgütlerine, derneklere hizmet etmek ve vatandaşlarımızın sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunabilmesini sağlamak amacıyla restore ettiğimiz Harun Karacan Gençlik ve Spor Merkezimizi hizmete açtık.

Eski Belediye Binamızı işlevsel hale getirerek pek çok insanımızın buradan yararlanmasını sağladık. Kısıtlı bütçeyle Bandırmada eksikliğini hissettiğimiz konulara çözüm üretiyoruz. Tüm sivil toplum örgütlerini ve dernekleri bir araya toplayarak  birbirleriyle işbirliği ve iletişim içerisinde olmalarını sağlayıp ortaya güzel işler çıkarmalarına yardımcı olmayı amaçladık.

Binamızın birinci katını sivil toplum örgütlerimize ayırırken ikinci katını da vatandaşlarımıza ayırdık. Burada çeşitli branşlarda kurslarımız yapılıyor. Kurslarımızdan bazıları; pilates, jimnastik, zumba, halk oyunları büyükler ve minikler, satranç kursları ve dans dersleri gibi kurslardan her yaş kesiminden vatandaş ve öğrencimizin yararlanmasını da sağlamış olduk. Kurslarımıza binin üzerinde kursiyer katılmaktadır. Harun Karacan Gençlik Ve Spor Merkezimizin tüm Bandırmalılarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.

/resimler/2017-3/31/2021220956636.jpg

MUHTARLARIMIZA TAM DESTEK

Muhtarlarımızın sorunlarını çözüyoruz.

Muhtarlık binaları olmayan ve hem muhtarlık yerlerinin kirasını hem de giderlerini karşılayan muhtarlara Bandırma Belediyesi olarak destek çıkıyoruz. Eski Belediye Binasında, Eski Hal Binasında ve Kapalı Pazar Yerinde Muhtarların kullanabilecekleri ofisler vermeyi teklif ettik. Daha önce de Yeni Mahalle ve Haydarçavuş Mahallesinde uygun bir alana Muhtarlık binası yapmıştık. Ayyıldız Mahallemize, Çınarlı Mahallemize, Paşakonak Mahallemize ve Paşakent Mahallemize de muhtarlık binası yapıyoruz.

/resimler/2017-3/31/2023084897560.jpg

SPORA DESTEĞİMİZ SÜRÜYOR

Sporun ve sporcunun her türüne destek veriyoruz. İmkanlarımız ölçüsünde sporun her türüne katkı sunuyoruz. Katkı sunduğumuz sporcularımızın başarılarını gördükçe de mutlu oluyorum. Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur desturuyla çocuklarımızı spora teşvik ediyoruz. Çocuklarımıza ücretsiz yüzme öğretiyoruz. Ancak Bandırmamızın spor tesisleri konusunda büyük bir eksiği var. Maalesef Devletimiz tarafından kentimize, kentimizin ihtiyaçlarına yönelik kapalı spor salonu bugüne kadar yapılmadı. Biz de kendi spor salonumuzu kendimiz yaparız dedik ve kolları sıvadık. Projemizi tamamladık. Kaynak arayışlarımızı sonlandırmak üzereyiz. Ayrıca Bandırma Basketbol Kulübümüzle de bir spor salonu yapacağız.

Ekonomik olarak zor durumda olan Bandırmasporumuzu Belediye Meclis Üyemiz Erhan Elmastaş Başkanlığında devraldık. Çeşitli sıkıntılar yaşamamıza rağmen hedeflediğimiz şampiyonluğa ulaştık ve PTT 1. Lig´e yükselmeyi başardık. Stadın çevre düzenlemesini yaptık. Yeni yan yollar açtık. Yolları asfaltladık. Otopark yaptık. Belediyemiz stadın güzelleşmesi için üstüne düşen görevi eksiksiz yerine getirmiştir.

/resimler/2017-3/31/2025404044639.jpg

YENİ BİR PAZAR OLUŞTURDUK

Bu sene üçüncüsünü düzenlediğimiz Yeşil Çomlu Kavun Festivali sayesinde Bandırmamız kendine yeni bir Pazar oluşturdu. Hem en lezzetli kavunlarımızı satıyor hem de kavun tohumu satıyoruz. Ayrıca diğer ürünlerimizde bu festival sayesinde tanınmaya başlandı.

/resimler/2017-3/31/2029584512338.jpg

KİMSE KİMSEYE MUHTAÇ OLMASIN

Sosyal Belediye sorumluluğuyla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ellerinden tutuyoruz. Gelir durumuna bakmadan tekerlekli sandalye veya akülü araç isteyen engellilerimizin isteklerini yerine getiriyoruz. Her gün 400 aileye sıcak yemek veriyoruz. Erzak isteyene erzaklarını veriyoruz. Kıyafet ihtiyacı olanlara kıyafet veriyoruz. Biz aslında bunlara gerek kalmadan herkesin aile sigortası altında gelire kavuşmasını istiyoruz. Kimsenin kimseye muhtaç olmadığı bir Bandırma, Türkiye, dünya istiyoruz.

/resimler/2017-3/31/2032351812050.jpg

BANDIRMAMIZA SPOR KOMPLEKSİ

Sporu ve sporcuyu her fırsatta destekliyoruz. Bandırma´nın önemli bir ihtiyacı olan Kapalı Spor Salonu ve Yüzme Havuzu Projemizi hayata geçiriyoruz.

Bandırma´nın önemli bir ihtiyacı olan Kapalı Spor Salonu ve Yüzme Havuzu Kompleksi projesinin tüm detayları tamamlandı. Mevcut İtfaiye binasının arkasında yapmayı planladığımız projemiz için kaynak bekliyoruz.

Planladığımız Kapalı Spor Salonu ve Yüzme Havuzu Projesi 10.800 m2´dir. Tesis içinde 432 tribün kapasiteli yüzme havuzu, 432 tribün kapasiteli spor salonu, fitness alanı, kafe, idari birim, eğitim sınıfları, doktor ve ilkyardım odası, soyunma odaları, duş ve depolar bulunmaktadır. 3 adet açık tenis kortu ve otopark alanı bulunmaktadır.

Mevcut itfaiyenin arka tarafında yapmaya hazırlandığımız iki tane yan yana Bandırma Belediyesi Kapalı Spor Salonu ve Yüzme Havuzu Kompleksi projemiz hazır. Detayları çalışıldı, maliyeti hesaplandı bize söz veren, siz projenizi hazırlayın bize gönderin, biz finansmanını sağlayacağız diyen büyüklerimize gönderdik. Şubat ayı sonuna kadar bir haber bekliyoruz eğer bu proje onaylanır gelirse kısa süre içinde ihaleye çıkılacak. Bu sayede Bandırmanın çok ihtiyacı olan  yüzme havuzu, Bandırmaspor hentbol takımının maçlarını oynanabileceği hem de gençlerimizin ve çocuklarımızın spor yapabileceği bir spor salonunu hayata geçireceğiz. Şu anda projenin tüm detayları hazırlanmış durumda, en kısa sürede bu projeyi de hayata geçireceğimize inanıyorum.

Birçok il ve ilçelerde Spor Bakanlığı´nın yapmış olduğu salonlar var. Maalesef Bandırmamıza bugüne kadar spor salonu yapılmamıştır. Bandırma Belediyesi olarak Bandırmamızın önemli eksiği olan Kapalı Yüzme Havuzu ve Kapalı Spor Salonu hayata geçmiş olacak. Yapacağımız bu spor kompleksi gelişen ve sosyal yaşamı güçlü olan Bandırma için önemli bir eksiği gidermiş olacak.

/resimler/2017-3/31/2034239394342.jpg

CİN ÇUKURU, MALTA VE LİVATYA PROJEMİZ

Cin Çukuru Projemizle ilgili Anıtlar Kuruluyla görüşmelerimiz devam ediyor. Anıtlar Kurulundan alacağımız onayla birlikte kısa süre içinde ihale aşamasına getirerek projemize başlayacağız.

Livatya ve Malta Deresi Projelerimiz üzerinde de çalışıyoruz.  Bu bölgelerde Bandırma Belediyesine ait olmayan arsalarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Yakın zamanda proje üzerinde çalışmaya başlayacağımıza inanıyorum.

/resimler/2017-3/31/2035138552979.jpg

HALKIMIZLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYORUZ

Kapımız tüm Bandırmalılarımıza her zaman açık.

Göreve geldiğimiz günden beri kapımız her zaman herkese açık. Ancak yoğun programımız, toplantılarımız nedeniyle belediyemize gelen ancak bizi yerimizde bulamayan ya da görüşemeyen vatandaşımız kalmasın diye iki haftada bir günümüzü halk günü olarak adlandırdık. Bu günü başka bir şey ile ilgilenmeden vatandaşlarımızla sohbete ayırıyoruz. İsteklerini, taleplerini ve görüşlerini dinliyoruz. Çözüme kavuşturulabilecek her şeyi çözüme kavuşturuyoruz.

Bizimle görüşmek isteyen herkesi bekliyoruz. Görüşmek isteyen tüm vatandaşlarımız Halk Masası´na başvurarak veya (0266) 713 33 33 / 711 11 11 dahili 2550-2551 numarayı arayarak randevu alabilirler.

/resimler/2017-3/31/2035568257531.jpg



Anahtar Kelimeler: Mirza faaliyet raporu
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı