Mirza´dan festival konuşması

Mirza´dan festival konuşması

BELEDİYE BAŞKANI DURSUN MİRZA´NIN FESTİVAL AÇILIŞ KONUŞMASI

Belediye Başkanı Dursun Mirza 28. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür Ve Turizm Festivali´nin açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Belediye Başkanı Dursun Mirza: ? Bandırma´nın özlemle beklediği, bu yıl 28. kez kucaklaştığı festival coşkusunu, 19 Mayıs ruhuna sahip çıkan aydınlık yürekleriyle daha da anlamlı bir hale getiren, bu akşamı gerçek bir bayrama çeviren çok değerli Bandırmalılar, sevgili hemşerilerim.

28. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivalimiz ve 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.

Bu akşam iki ayrı coşkuyu aynı anda yaşıyoruz. Bir yandan sahil şenlikleriyle birlikte 7 gündür devam eden festivalimizi sevgiyle kucaklarken, diğer yandan da Büyük Kurtarıcı Mustafa Kemal´in ulusumuzun özgürlük mücadelesi için Bandırma Vapuruyla Samsun´a ayak bastığı günün anısına bayram olarak kutladığımız 19 Mayıs´ın gururunu yaşıyoruz.

Yüreğimizdeki Atatürk ve Cumhuriyet sevgimizi, ellerimizdeki bayraklarla bir coşkuya dönüştürerek bu kentin caddelerini bayram yerine çevirdik. Şimdi de, Bandırma Cumhuriyet Meydanı´ndan sesimizi herkese duyurmak için buradayız. Ve haykırıyoruz.

Şunu herkes duysun ki; 19 Mayıslar, 23 Nisanlar, 30 Ağustoslar, 29 Ekimler bizim bayramımızdır. Dünya durdukça büyük bir gurur ve sevinçle bu bayramları kutlamaya devam edeceğiz.

19 Mayıs bir ilk adımdır. Bandırma vapuruyla Samsun´a ulaşan yalnız Mustafa Kemal değildir. Bandırma vapuru Atatürkle birlikte ulusumuzun kurtuluş inancını, özgürlük sevdasını, geleceğin aydınlık Cumhuriyetini de Anadolu´ya taşımıştır. Samsun´dan doğan bu yeni güneş, yurdumuz üzerinde emelleri bulunan, bu toprakları ulusumuzun elinden almaya kalkan hainleri yakıp kavurmuştur.

Bu güneş hala bu güzel ülkenin ufuklarını aydınlatmaya devam ediyor. Bu güneş özgürlük güneşidir. Bu güneş çağdaşlık güneşidir. Bu güneş Cumhuriyettir, bu güneş Mustafa Kemal ATATÜRK´tür.

Çok değerli Bandırmalılar,

İşte bizler bu akşam bu meydanda bir festival coşkusu için toplanabiliyorsak, bu güneş sayesindedir.

Bandırma bu coşkuyu bu yıl 28. kez yaşıyor. Her rengin buluştuğu korteji, birbirinden seçkin ve kaliteli kültür ve sanat etkinlikleri, sergileri, tiyatroları, söyleşileri, panelleri, dinletileri ve sizlerin coşkulu katılımlarınızla inanılmaz bir keyfe dönüşen meydan konserleriyle sizleri yeni bir festivalle buluşturmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.

Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da alanında başarılarıyla öne çıkan çok sayıda sanatçı, yazar ve bilim insanımızı sizlerle buluşturuyoruz. Ülkemizin bu değerlerini Bandırma´da ağırlamak, bizim için ayrı bir gurur kaynağı.

Tüm bu güzellikler sizin için. Çünkü sizler her şeyin en güzelini hak ediyorsunuz. Bundan sonra da tüm çalışmalarımızda sizlere en güzelini sunma çabamızdan vazgeçmeyeceğiz.

Değerli Bandırmalılar,

Adını, bu yıl 28. yıla ulaşan festivalle yaşattığımız Bandırma Kuşcenneti, sadece kentimizin bir değeri değil. O bir dünya mirası. Tarihin çok eski dönemlerinden günümüze ulaşan bu doğa harikasını gelecek kuşaklara da ulaştırmamız gerekiyor. Bu amaçla ilki 1987 yılında yapılan Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali, her yıl biraz daha gelişerek bugünlere ulaştı. Festivalimiz, Kuşcenneti´nin gelişimine, tanıtımına, çevre sorunlarına duyarlılık kazanılmasına büyük katkı sağladı.

Bütün bunların dışında, festival programında yer alan kaliteli ve üst düzey etkinliklerle, kültür ve sanatta Bandırma´yı farklı ufuklara taşıyacak bir ortam hazırlandı. Bu ortamdan beslenen Bandırma bugün, kültür ve sanatta büyükşehirlerle yarışacak örnek bir kent durumuna geldi. Bundan sonra da aynı doğrultuda, çok daha güzel günlere hep birlikte yürüyeceğiz.

İçerik olarak dolu dolu bir festival programıyla sizleri buluşturan Festival Komitesi üyelerimize, organizasyonda görev alan festival çalışanlarımıza, festivalin ekonomik yükünü çeken, maddi katkılarıyla festival bütçesinin oluşturulmasına destek sağlayan sponsor firmalarımıza ve festivalimizi coşkuyla yaşayan siz sevgili Bandırmalılara teşekkür ediyorum.

Festival günlerinde doyasıya yaşadığınız yüreğinizdeki sevincin, coşkunun, heyecanın yaşamınızdan hiç eksilmemesi dileğiyle hepinizi en içten duygularımla selamlıyor, iyi eğlenceler diliyorum.´ Dedi.

 /resimler/2017-5/20/0142339803832.jpg



Anahtar Kelimeler: Mirza festival konuşması
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli