Mirza´dan önemli açıklamalar

Mirza´dan önemli açıklamalar

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza: ?Su fiyatları konusunda açılan davayı kazanmamız Bandırma´nın hukuk zaferidir? ?Meclis aday listesinde parti emekçilerine yer verilmemiş?

Bandırma Belediye Bakanı Dursun Mirza, Mimar Şerafettin Engüdar´ın açtığı dava sonucunda, BASKİ´nin, Bandırma´da uyguladığı fahiş su ücretlerinin, Balıkesir merkez ilçelerinde uygulanan düzeye çekilmesi gerektiğine işaret ederken, ?Bu yargı kararı yalnız belediyenizin değil, Bandırma´mızın yargı zaferidir? dedi.

2014 yılında Bandırma Belediye Başkanlığı görevine başladığı dönemin ilk altı ayına dek kendi sorumluluklarında olan su ücretlendirme sisteminde suyun ton fiyatının sadece 3 lira dolayında bulunduğunu, şimdi ise Bandırmalıların, katı atık bedeli de dahil olmak üzere yaklaşık 7 lira dolayında para ödemek zorunda bırakıldıklarına dikkati çeken Mirza, şu değerlendirmede bulundu:

?Bandırma´daki su fiyatlarının hak ve adalete uygun olmadığını belirterek, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ne durumu defalarca anlatmamıza karşın dinletemedik. Hep kendilerine, su fiyatları konusunda Balıkesir´in tüm ilçelerinde tek fiyat uygulanmalıdır, su ücretleri, maliyet hesabına göre belirlenmelidir, kademeli fiyat uygulaması yasal değildir dedik, dinletemedik. Sonunda Bandırma Belediye Meclisi ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis üyesi arkadaşımız mimar Şerafettin Engüdar, konuyla ilgili mahkemeye başvurmak zorunda kaldı. Yargı da bu konuda kararını verdi. BASKİ´nin, Balıkesir sınırları içindeki ilçelerde ayrı ayrı su ücreti uygulanmasının hukuka uygun olmadığı kararını oybirliğiyle açıkladı. Büyükşehir´in, bu karar için İstinaf Mahkemesi´ne yaptığı başvuruda reddedildi. Mahkemenin, Bandırma´daki su ücretlendirilmesinin, Balıkesir´in merkez ilçelerindekiyle aynı olması kararı b,r ay içinde uygulanmak zorunda. Şerafettin Engüdar, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı´na, 19 Şubat´ta başvuru yaparak, mahkeme kararının uygulanmaması durumunda suç duyurusunda bulunacağını, bu durumda tazminat hakkının doğacağını bildirdi. Bu başvuru konusunda BASKİ Genel Müdür Yardımcısı tarafından gönderilen cevabi yazıda, ?Su fiyatları konusunda tek fiyata geçilmesi için çalışmalarımız sürüyor´ demekle yetinildi. Bu arada, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu da yaptığı açıklamada, ortada mahkeme kararı yokmuş gibi, sanki kendiliklerinden yapıyorlarmış izlenimini vererek, Bandırma´da suyun fiyatının 2.07 liraya indirileceğini açıkladı. Yani tam bir aldatmaca ve seçim yatırımı. Bu yargı kararını sonuna dek takip edip, gereğinin yapılmasını isteyeceğiz.?

Mirza, 5 yıldan bu yana Balıkesir Büyükşehir Belediyesi aleyhine açtıkları 40´a yakın davadan, 20´sini kazandıklarını, diğer davaların da sürdüğünü belirtti.

/resimler/2019-2/21/1934380972208.jpg

Belediye başkanlığı adaylık süreci içinde objektif kriterler uygulanmadığının altını bir kez daha çizen Mirza, şunları söyledi:

?Bandırma belediye başkan adaylığı konusunda yapılan anketlerde ben 35-40 puan öndeydim. CHP Genel Merkezi´nin, Bandırma´ya bir heyet göndererek yaptırdığı araştırmada da yine açık ara öndeydim. İlçe ve il örgütümüz, adaylığımızı destekliyordu. Buna rağmen aday yapılmamam tam bir haksızlık ve adaletsizliktir. Şimdi, önümüzdeki süreci yakından takip edeceğim. Eğer belediye çalışanları maaşlarını alamayacak duruma gelirse, bazı kişiler belediye üzerinden rant sağlarlarsa, Bandırma için ciddi hizmetler üretilemezse bu durumun sorumlusu CHP Genel Merkez yöneticileri olacaktır. Birçok vatandaşımız, bana gelerek veya beni gördüklerinde, ?Başkanım, neden başka partiden veya bağımsız olarak adaylığını açıkladın? Bandırma´da oy vereceğimiz isim bulamıyoruz´ diyorlar. Ben, başka bir partiden de, bağımsız olarak da aday olmadım. Çünkü ne Bandırma´ya ihanet ederim, ne de yıllardır mensubu olduğum partime. Hele hele Bandırma´yı, başka bir zihniyetteki bir partiye teslim etmeye asla vicdanım elvermez. Ancak Bandırma belediye başkan adayının belirlenmesi sırasında partimde anormal olayların yaşandığına da bir kez daha dikkati çekmek isterim. Buna karşın yine de partimin yanındayım.?

/resimler/2019-2/21/1936031597065.jpg

CHP-İYİ Parti´nin, Bandırma Belediye Meclis aday listesi hakkında da düşüncelerini açıklayan Mirza, şunları aktardı:

?Listeye baktığımda ilk gördüğüm şu oluyor. Listede, Bandırma Ticaret Odası´ndan 5-6 üye var ki, bunların hiçbirinin CHP ile ilgisi yok. Herhalde yeni üye olacaklar. Yani partiye verdikleri hiçbir emek yok. Listede ayrıca 4-5 İYİ Parti´li var. Ama listede emeği temsil edenler hiç yok denecek kadar az. Kısacası bence ideal bir liste değil. Benim, seçimde Tolga Tosun´a destek verip vermeyeceğim konuşuluyor. Buna cevaben hep şunu söylüyorum. Tolga Bey´in yanında beni görmek istemeyen bir grup var. Zaten beni davet eden de yok. Bu durumda benim destek verip vermeyeceğimi söyleyenlerin haksızlık yaptığını belirtmeme bilmem gerek var mı??

Mirza, belediye meclis üyeliği listesini ile ilgili olarak bir endişesini de, ?Bu listede yer alan bazı isimlerin, belediyeden rant sağlamak isteyebileceğinden kuşkuluyum. Ancak bu aşamada bir isim vermek istemem. Ancak bu konuyu yakından izleyeceğimden kimsenin kuşkusu olmasın? dedi.    Önder BALIKÇI

/resimler/2019-2/21/2237580124281.jpg



Anahtar Kelimeler: Mirza önemli açıklamalar
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı