Mirza`dan Bayram kutlaması

Mirza`dan Bayram kutlaması

Birlik ve kardeşliğin, sevgi ve dostluğun, dayanışma ve yardımlaşmanın bir coşkuya dönüştüğü yeni bir bayramı yaşıyoruz.

Birlik ve kardeşliğin, sevgi ve dostluğun, dayanışma ve yardımlaşmanın bir coşkuya dönüştüğü yeni bir bayramı yaşıyoruz.

Bayram günündeki en içten dileğimiz; ulus olarak yaşadığımız sıkıntıların, dünyada ve özellikle bölgemizde yaşanan savaşların son bulması.

Bayram tüm Müslümanların bayramı. Ama ne acıdır ki, sevgi ile kucaklaşılması, kırgınlıkların unutulması, zor durumda olan kardeşlerimizin elinden tutulması gereken bu bayramda da, İslam coğrafyasında savaş, kan ve gözyaşı hiç bitmiyor. Çocuklar, kadınlar, yaşlılar, masum insanlar acımasızca öldürülüyor, yerlerini yurtlarını terk etmek zorunda bırakılıyor.

Mutsuz ve huzursuz insanların yaşadığı bir dünya, sadece karanlık ve kötü bir gelecek demektir. Hiçbir insan böyle bir geleceği hak etmiyor.

Bayram günlerini, yaşanan sıkıntılardan kurtulma konusunda iyi bir fırsat olarak değerlendirmemiz gerekiyor. Sevgi ve hoşgörü konusunda gönlü açık, gülümseme konusunda cömert ve korkusuz, kardeşlik ve dayanışma konusunda paylaşımcı olmaya gösterdiğimiz çaba, bayram sevincimizi bir coşkuya dönüştürecektir.

Bayramlar bu duygularla anlamlı. Gerçek bayramları ancak bu şekilde yaşayabiliriz.

Bu duygu ve düşüncelerle, acı ve üzüntülerin sonlandığı, dostluk, barış ve kardeşlik dolu bir geleceğe ilk adım olması dileğiyle Bandırma’lı hemşehrilerimin, ulusumuzun ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı kutlar, en içten sevgi ve saygılarımı sunarım.

                                                              Dursun MİRZA

                                                             Belediye Başkanı

 

 



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli