Mirza`dan, Milli Eğitim haftası mesajı

Mirza`dan, Milli Eğitim haftası mesajı

Mirza,``Ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayacak yetişmiş insan gücünü elde etmenin tek yolu Atatürkçü düşünce sistemini beslemek ve bilimsel bilgiye sahip çıkmakla mümkündür.``

BELEDİYE BAŞKANI DURSUN MİRZA’NIN İLKÖĞRETİM HAFTASI MESAJI…

Okur-yazar olmak, yarınlara daha aydın ve daha bilgili nesiller yetiştirmek Büyük Önder Atatürk’ün işaret ettiği çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmanın ilk adımıdır. Bu açıdan ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayacak yetişmiş insan gücünü elde etmenin tek yolu ise Atatürkçü düşünce sistemini beslemek ve bilimsel bilgiye sahip çıkmakla mümkündür.

Bu gereklilik Sosyal Devlet olgusunun önemli bir parçasıdır. Çocuklarımızın eğitim sürecinde onlara kaliteli ve eşit bir hizmet sunmak, ülkemizin gelişmiş ülkeler arasında yerini alması hususunda büyük katkı sağlayacaktır.

Ancak günümüzde özellikle ekonomik açıdan ortaya çıkan farklılıklar sonucunda sosyal devlet’in en önemli sorumluluğu olan eğitim alanı verimli bir şekilde işlememektedir.

Bandırma’nın yerel yönetimi olarak dünyamızda eğitime olan önemin her geçen gün artmakta olduğunun bilinciyle hareket ederek çocuklarımıza eğitim alanında sağladığımız olanaklarla hem kentimiz hem de ülkemiz geleceğine önemli yatarım yapmış olduğumuzu düşünüyoruz. Özellikle gelir seviyesi düşük çocuklarımız için eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla başlattığımız Eğitim Destek Evimizle her yıl artarak elde ettiğimiz başarılarla hem kentimizde hem de bölgemizde eğitim gören çocuklarımıza önemli katkı sağladık.

Bilgi toplumunun en büyük sermayesi insandır düşüncesiyle başlattığımız bu hizmetimizin kalitesini her geçen gün daha da arttırarak adından başarıyla söz ettirmeye devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerimle;

Ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın, çağın gerektirdiği bilgiler ve donanımlarla en güzel biçimde yetiştirilmesine katkı sağlaması ümidiyle, 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı’nın kentimiz, ülkemiz, öğretmen ve öğrencilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum. 

                                   Dursun MİRZA               

                     BELEDİYE BAŞKANI



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli