Mirza’dan önemli projeler

Mirza’dan önemli projeler

Bandırma Belediye başkan adayı Dursun Mirza’nın, Bandırma’nın geleceği için önemli projeleri bulunuyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bandırma Belediye başkan adayı Dursun Mirza’nın, Bandırma’nın geleceği için önemli projeleri bulunuyor.

Bu projeler arasında, “Cinçukuru” bölgesinde yaratılacak çağdaş bir yaşam alanı başta geliyor.

BANDIRMA’YA KONSERVATUVAR KURACAĞIZ

Mirza, diğer bazı projeleri hakkında şu bilgiyi verdi:

“Bandırma’yı geleceğe hazırlayacağız. Eğer göreve seçilirsem, ekibimle birlikte Bandırma’nın örnek bir kent olmasını sağlayacağız. Bandırma’nın merkezi kadar yeni yerleşim alanları kazandıracağız. Bandırma ve yöresinde artık kimya sanayi tesisi istemiyoruz. Bandırma’mıza bir çocuk köyü kuracağız. Yolları ve meydanları yeniden yapacağız. Bandırma için kanayan bir yara durumundaki cumhuriyet meydanını yeniden düzenleyeceğiz. Bu alanda sürekli kılınan Çin mermerlerini buraya yerleştireni biliyorsunuz. 2004 yılında belediye başkanı olan Cemal Öztaylan, bu granitleri Çin’den getirmişti. Sanki bölgemizde, başta Erdek Ocaklar olmak üzere granit yoktu! Nedense buralardan değil, Çin’den granit taşı getirilerek cumhuriyet alanına döşendi. Öztaylan, Bandırma’da ağaç bırakmadı. Cumhuriyet meydanındaki tüm ağaçları da keserek meydanı taşa çevirdi. Öztaylan, kentin alt yapısını da yapamadı. Şiddetli bir yağmurda cumhuriyet meydanını su basıyor. Cumhuriyet meydanı ve Sanayi bölgesi yollarını yeniden düzenleyeceğiz. Bandırma’ya bir amfitiyatro kazandıracağız. Bandırma ve yöresinde müziğe yatkın çok sayıda çocuğumuz ve gencimiz var. Bunun için Bandırma Belediyesi olarak bir konservatuvar kuracağız.”

YENİ STAT YEDİ

Bandırma’nın mutlaka yeni bir stada ihtiyacı olduğuna dikkati çeken Dursun Mirza, “Bandırma’ya mutlaka yeni bir stat kazandıracağız. Bu stadın yeri olarak Bandırma Koyunculuk Araştırma Müdürlüğü’nün(Merinos) karşısında, belediyemize ait bir yerimiz var. Buraya 8.500 kişilik bir stat yapacağız” dedi.

ÜRETİM KOOPERATİFLERİ KURACAĞIZ

Bandırma ve yöresinin önemli tarım alanlarına sahip olmasına karşın üreticilerin, emeklerinin karşılığını alamadıklarına işaret eden Mirza, “Çiftçi ve üreticilerimiz için üretim kooperatifleri kurarak emeklerinin karşılığını almalarını sağlayacağız” dedi.

RAYLI SİSTEM

Bandırma’nın çözüm bekleyen en önemli sorunlarının başlarında trafik kaosunun geldiğinin altını çizen Mirza, “Bandırma’nın gündemine artık raylı sistem girmelidir” diye konuştu.

Mirza, “En azından, Bandırma merkezden, trafiğin çok sıkıştığı hastane, üniversite ve Liseler Vadisi denilen bölgeye bir raylı sistem kurulabilir. Bu konuda da girişimlerde bulunacağız” dedi.

BELEDİYEYE TEKNE ALACAĞIZ

Bandırma Belediyesi’ne bir tekne de alacaklarını belirten Mirza, şunları aktardı:

“Eski yıllarda, Bandırma’dan Tatlısu’ya, Dalyan’a teknelerle, motorlarla gidilir, denize girilirdi. Bunu düşünerek, bir nostalji yaratmak için bir tekne alarak, yaz aylarında Bandırmalıları Tatlısu’ya taşıyacağız.”

İSKELEYE BALIK LOKANTALARI

Bandırma’da balık lokantalarının bulunmadığına dikkati çeken Mirza, şunları söyledi:

“Balık kenti Bandırma’nın kaliteli balık lokantalarına ihtiyacı var. Bunun için hemen hemen işlevsiz durumda bulunan eski Bandırma iskelesine 4 balık lokantası yapacağız.”

MODERN HAYVAN BARINAĞI

Sokak hayvanlarının da yaşamımızın bir parçası olduğunu vurgulayan Mirza, şunları söyledi:

“Dünyamızda yaşam hakkı sadece biz insanların değil, tüm canlılarındır. Sokak hayvanlarını da çok önemsiyoruz. Bunun için Bandırma Belediyesi olarak modern bir hayvan barınağı yapacağız.”

MAĞDURİYETLERİ GİDERECEĞİZ

Göreve seçildikleri takdirde kendilerinden önceki yerel yönetimlerin neden olduğu kişisel mağduriyetleri de gidereceklerini belirten Mirza, “Biz her zaman adaletli davranacağız. Kişisel mağduriyetleri kaldıracağız” dedi.  ÖNDER BALIKÇI  



Anahtar Kelimeler: Mirza’ önemli projeler
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı