Mirza:?Büyükşehir iflas etti, maaşları ödeyemiyorlar?

Mirza:?Büyükşehir iflas etti, maaşları ödeyemiyorlar?

Mirza, Büyükşehir Belediyesi´nin iflas ettiğini ve maaşları ödeyemez duruma geldiğini açıkladı.

Büyükşehir Belediyesi´nden alacaklarının 12 milyona ulaştığını belirten Belediye Başkanı Dursun Mirza, Büyükşehir Belediyesi´nin iflas ettiğini ve maaşları ödeyemez duruma geldiğini açıkladı.

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza,  geleneksel olarak düzenlenen gecede belediye personeli ile bir araya geldi. Gecede konuşan Başkan Mirza, Bandırma Belediyesinin Büyükşehir´den alacaklarını gündeme getirerek Büyükşehir Belediyesinin maaşları ödeyemez durumda olduğunu ve iflas ettiğini ileri sürdü.

Büyükşehir Belediyesi´nden alacaklarının 12 milyon liraya ulaştığına dikkat çeken Mirza, ? AYKOME´den 3-4 milyon alacağımız tamirat parası var. Büyükşehir su paralarıyla birlikte katı atık paralarını da topluyor. Katı atık paralarının bize yatması lazım. Her ay en az 500 bin lira bizim adımıza para topluyor ama bize yatırmıyor. 8 aydır en az 4 milyon lira alacağımız var. Toplamış parayı bize yatırmıyor kendisi kullanıyor. 3-4 milyon kazılardan var, 1,5 milyon ana caddelerin temizliğinden, mahsuplaşmadan kaynaklana 2,5 milyon alacağımız var. Yani 12 milyon liranın üzerinde bugün nakit alacağımız var. Ödüyorlar mı? Hayır ödemiyorlar. Niye ödenmediğini sorduğumda ? işte paraları yok, iflas etmiş büyükşehir maaşları ödeyemiyorlarmış.´ Bize ne! Biz çok şükür Allaha maaşlarımız, ikramiyelerimiz tıkır tıkır ödüyoruz. Kimseye bir kuruş borcumuz yok. ? dedi.

/resimler/2019-1/8/2143115111978.jpg

?BALIKESİR´DE BÜYÜK PROJELER ÜRETEN TEK BELEDİYEYİZ?

Balıkesir ilçeleri arasında en büyük projelere Bandırma Belediyesinin imza attığını söyleyen Mirza, gelirlerin düşmesine karşın Bandırma Belediyesinin geçmişe göre iki kat daha fazla iş yaptığını belirtti. Mirza şunları söyledi; ?Günlük hizmetleri, büyük yatırımları, sosyal yardımları yapıyor, köylerimize hizmet götürüyoruz. Şu an Büyükşehir´de muhatapta bulamıyoruz. Şu an Bandırma Belediyesi kaynaklar yarıya inmesine rağmen iki kat fazla iş yapıyor. 8-10 büyük projemiz var biliyorsunuz. 20 belediye içinde bizim kadar proje yapan proje yok. Bizim 22 milyona yaptığımız kapalı pazaryeri ve yaşam alanı gibi bugün maliyeti 60 milyon olan 1 tane proje gösteremezler. ?



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli