Misakçalı balıkçılar: ?Deniz bitti?

Misakçalı balıkçılar: ?Deniz bitti?

Misakçalı balıkçılar: ?Deniz bitti?

 

 Bandırma´ya bağlı Misakça(Musakça) kırsal mahallesinin(eski köy) balıkçıları, ?Deniz bitti? diyorlar. Ahmet Daldeniz, Okan Şençiçek, Ender Daldeniz ve Erdoğan Özkeskin, denizin tükenişini öncelikle yasak avlanmalar ve ardından da kirliliğe bağlıyorlar. Çok eski yıllardan beri balıkçılık yaptığını vurgulayan 66 yaşındaki Ahmet Daldeniz, ?Kendimi bildim bileli balıkçılık yapıyorum. Denizin bu kadar verimsiz olduğunu hiç görmedim? dedi.

/resimler/2016-2/26/2228026482050.jpg

Eski yıllarda, Erdek Körfezi´nde her çeşit balığın çıktığına dikkat çeken balıkçılar, şunları söylediler:

?Eski yıllarda, Erdek Körfezi balık yatağıydı. Tekir bitti, çinekop kalmadı, lüfer çok azaldı. Eskiden karides bayramı yaptığımız bu bölgede karides yok oldu. Deniz bitti. Misakça balıkçıları olarak yasa ve yönetmeliklere saygılıyız. Yasak avlanmalardan uzak duruyoruz. Ancak bizim yapmamamız yetmiyor. Erdek Körfezi´nde, bu sularda 24 saat başta trol olmak üzere yasak avlanmalar sürüyor. Denetimler çok yetersiz. Erdek Sahil Güvenlik, denetimler için yola çıkacağı zaman, daha teknelerinin halatı çözülürken, Erdek´teki bazı kişilerce trolcülere hemen haber uçuyor. Trolcüler hemen yok oluyorlar. Bu denetimler sonuç verir mi??

Misakçalı balıkçılar, gerekli önlemlerin ciddiyetle alınması ve yasak avlanmaların önüne geçilmesi durumunda denizin kendini yenileyebileceğini belirtiler.

Balıkçılar, Şirinçavuş-Hıdırköy arasında yapılması gündemde olan liman ve bölgede kurulması plânlanan sanayi tesisleri ile ilgili olarak da, ?Çevreye duyarlı olmak koşuluyla bu yatırımlara karşı değiliz? diye konuştular.  Önder BALIKÇI

/resimler/2016-2/26/2228314451266.jpg



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli