Misakçalı Balıkçılar barınakta mahsur kaldı.

Misakçalı Balıkçılar barınakta mahsur kaldı.

Gel gitlerle kapanan barınakta mahsur kalan Misakçalı balıkçılar, balığı tezgahtar satın almaya başladı.

Misakçalı balıkçılar teknelerin rehin kaldığı barınaklarının temizlenmesini istiyor

İlçemize bağlı Misakça Mahallesi muhtarı ve balıkçılardan bir kısmı Bandırma Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

Misakça Mahallesi Muhtarı Refik Öztürk ve Hüseyin Aslan, Gürol Kartal, Kadir Elçi isimli balıkçılardan oluşan heyet, gazetecilere mahallelerinin sıkıntılarını dile getirdiler.

Muhtar Refik Öztürk,  ekmeğini denizden çıkartan balıkçı teknelerinin,  barınağa giriş çıkışlarda çok zorluk çektiklerini söyledi.

Balıkçıların çok zorlandığına dikkat çeken muhtar Öztürk, şunları aktardı:

“ Güney Marmara Denizi’nde herhangi bir hava patlaması sonucunda teknelerimizin tek sığınacağı emniyetli yer barınağımızdır. Buranın kumunun temizlenmesi için, gerekli kurum ve kuruluşları göreve davet ediyoruz.

30 yıl önce yapılan barınağın kum dolan iç kısmını iki yıl önce temizlendiğini aktaran Öztürk, “ Barınağımızın içi 15 yılda bir kumla doluyor.7-8 büyük teknemiz var, küçük balıkçı teknelerimiz var, yaz aylarında çevre ilçe ve mahallelerden de tekneler geliyor. Şu anda barınakta bulunan teknelerimiz de su seviyesinin kum ile alçaldığı için balığa çıkamıyorlar." derken Misakça barınağında zorunlu demirli bulunan tekne sahiplerinin balık ihtiyaçlarını satın alarak sürdürdüklerini kaydetti.



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli