Mısır üreticisinin elinde koçanı kaldı

Mısır üreticisinin elinde koçanı kaldı

HAVUTÇA: BALIKESİRLİ MISIR ÜRETİCİSİNİN 5 MİLYON TL DESTEKLEME ALACAĞI VAR







Milletvekili Havutça, Şeker Piliç yönetimi Ali Bor ve Osman Bor'un verdiği iftar yemeğinden sonra CHP Bandırma İlçe Başkanı Metin Ok, İlçe Sekreteri Sami Türkmen, Aksakal Belde Başkanı Naci Arabacıoğlu ile birlikte Aksakallıları, Doğa ve Yeşil Çamlı köylülerini ziyaret etti.

Havutça, burada çiftçilikle geçimini sağlayan üreticilerin sorunlarını dinledi. Nohut üreticileri Havutça'ya dönüm başına 350 TL maliyeti olan ürünlerini 300TL'ye alıcı bulmakta zorlandıklarını anlattılar.


Namık Havutça, çiftçinin sorunlarını çok iyi bildiğini bu sorunları Meclis'te her zaman dile getirdiğini ifade etti. Üreticilerin mazot, gübre ve diğer girdi maliyetleri ile ilgili Meclis araştırması için önerge verdiğini anımsatan Havutça, AKP'nin tarımı yok olma noktasına getirdiğini söyledi. Zarar eden üreticinin devletten yeteri kadar destek alamadığını da vurgulayan Havutça, Çiftçiye yeterli destek yok! Girdi maliyetleri sattığı ürünün üzerinde olunca üretici zarar ediyor.  Sadece Balıkesir'de dane mısır desteği yaklaşık 5 milyon TL daha ödenmesi bekleniyor. Hububatta desteklemesini alamayan üreticiler var. Ankara'da üreticiler yaklaşık 7 milyon desteklemenin ödenmesini bekliyor. Parça parça desteklemeleri ödedikleri doğrudur. Fakat üretici zarar ettikten sonra bu parayı ödemişisin neye yarar?” dedi.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli