Mobil Hayvan Hastanesi

Mobil Hayvan Hastanesi

Edremit ilçe belediyesi tarafından sokak hayvanlarının aşılama, kısırlaştırma ve tedavilerinin yapılabilmesi için bir otobüs mobil ameliyathane haline getirildi.

Edremit ilçe belediyesi tarafından sokak hayvanlarının aşılama, kısırlaştırma ve tedavilerinin yapılabilmesi için bir otobüs mobil ameliyathane haline getirildi. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, “Kısırlaştır, Aşılat, Yaşat” anlayışı ile Mobil Kısırlaştırma Aracımızı hizmete soktuk” dedi.

Edremit ilçe belediyesi tarafından sokak hayvanlarının aşılama, kısırlaştırma ve tedavilerinin yapılabilmesi için dizayn edilerek Mobil Ameliyathane haline getirilen otobüs Belediye Veterinerliğine teslim edilerek hizmet vermeye başladı.

Edremit merkez ve tüm mahalleleri dolaşacak olan mobil kısırlaştırma aracı ile Belediye veterinerliği tarafından sokak hayvanlarının aşılama, kısırlaştırma ve diğer tedavileri tamamlanan hayvanlar yine doğal yaşamlarına bırakılacağı açıklandı.

“Bizlerin olduğu kadar onlarında yaşama haklarının olduğu düşüncesinden hareketle "Kısırlaştır, Aşılat, Yaşat" anlayışı ile Mobil Kısırlaştırma aracımızı hizmete soktuk” diyen ve sokak hayvanları rehabilitasyon merkezi için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile koordine içerisinde olduklarını da vurgulayan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, “Büyükşehir Belediyesi ile koordineli olarak hazırladığımız barınağımız tamamlanınca sokak hayvanlarımızın her türlü tedavilerinin yapılacağı modern bir merkez olacak. Ancak bu merkez tamamlanıncaya kadar ki süreçte sahipsiz hayvanların üremelerinin kontrolünü daha hızlı bir şekilde sağlamak amacı ile Sokak Hayvanları Mobil Kısırlaştırma aracımızda hizmet verecek. Sahipsiz hayvanlarımızla ilgili çalışmalarımız devam edecek” dedi.

“Sokak Hayvanları hiçbir zaman ‘Emin Ellerde’ olamadı ve doğanın acımasız şartları altında hep ezildiler” diyen Kıyı Ege Marmara Hayvanları ve Doğayı Koruma Yaşatma Derneği (KEMHAYDOK) Başkanı Hamdi Kavak, “Sağlıklı yaşamak canlıların en doğal hakkıdır’ dedi.

Başkan Hamdi Kavak,  Allahın bize emaneti olan sokak köpeklerimize sahip çıkıldığı için Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka,’ya teşekkür etti.ENVER DOLGUN

 



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı