Moda fotoğrafçısı Şen´den sunum

Moda fotoğrafçısı Şen´den sunum

Bandırmalı fotoğrafçı Çağdaş Şen, fotoğraf sanatını anlattı.

Bandırmalı moda fotoğrafçısı Çağdaş Şen, Bandırma´da, başkanlığını Alev Şengönül´ün yürüttüğü ?Bizim Çocuklarımız Sanat Kültür ve Doğa Derneği lokalinde, fotoğraf sanatı konusunda sunum yaptı.

Dünyada ilk fotoğrafı 1826 yılında Fransız mucit Joseph Nicephore´nin ortaya koyduğunu vurgulayan Şen, ?Fotoğraf, birdenbire ortaya çıkan bir icat değildir. Bulunmamış, bir evrim sonucunda ortaya çıkmıştır? dedi.

Fotoğrafçılığın temel kurallarının diyafram, enstantane hızı, İSO(Asa), alan derinliği ve kompozisyon olduğuna dikkat çeken Şen, ayrıca sadelik, ritim, uyum, perspektif, ışık unsurlarının fotoğrafın etki gücünü artırdığını vurgulayan Şen, ?Fotoğraf çekiminde olduğu gibi her işinizi en iyi şekilde yaparsanız, başarılı olup yükselmek sizin elinizdedir. İşinizin en iyisi olmak için asla pes etmeyin ve savaşın? diye konuştu.

/resimler/2017-1/30/2317215622576.jpg

Sunumu izleyen CHP Balıkesir Milletvekili Av. Namık Havutça, sunumun ardından yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

?Her başarının ardında emek vardır. Özgür olmayan beyinler, sanat üretemezler. Yasakların, günahların, dogmaların bulunduğu yerde sanat üretilemez. Sanat ve müziğin olduğu toplumlarda savaş değil, barış ortamı vardır.?

Ardından, ?Bizim Çocuklarımız Sanat Kültür ve Doğa derneği? başkanı Alev Şengönül, Bandırma Şehit Mehmet Günenç Lisesi mezunu olup İstanbul´da yaşayan moda fotoğrafçısı Çağdaş Şen´i plâket verdi. Önder BALIKÇI

/resimler/2017-1/30/2317434998088.jpg



Anahtar Kelimeler: Moda fotoğrafçısı sunum
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli