Mor soğan mucizesi

Mor soğan mucizesi

Mor soğan hafıza için çok yararlı

Hafızanın, yıllar içinde yaşa bağlı olarak zayıflayan bir mekanizma olduğu tartışılmaz bir gerçek. Ancak uzmanlar, hafızamızı da korumanın mümkün olduğunun altını çizerken, bunu gerçekleştirmede sağlıklı beslenme ve hafıza koruyan besinler tüketmenin önemini vurguluyor.

/resimler/2019-5/11/1830282330479.jpg

Bu besinler içinde kırmızı soğan, içinde bulunan hafıza güçlendirici bileşenlerle tam bir zihin açıcı konumunda bulunuyor. Erdek´te, Kapıdağ´da da üretilen ve ?mor soğan? olarak bilinen soğan da bu özellikleri kapsıyor.

Bunun yanı sıra kuru yemişler de unutkanlıkla savaşan kahramanlar arasında başı çekiyor. E vitamini içerikleri nedeniyle unutkanlığa karşı fındık, fıstık, ceviz, yer fıstığı ve susam tarzı yağlı yemişlerin yaşantımızda bulundurulması gerektiğine işaret ediliyor.

Derin deniz balıklarının içerdiği ?Omega-3?ün de unutkanlık ile mücadelede bire bir olduğu belirtiliyor. Bu balıkların özellikle kış aylarında, haftada birkaç kez tüketilmesi gerektiği vurgulanıyor.

Yaban Mersini´nin de antioksidan etkisine paralel şekilde yaşa bağlı gelişen hafıza geriliğine karşı ciddi anlamda bire bir savaştığı bildiriliyor. Her gün bir avuç Yaban Mersini tüketmenin, unutkanlığa karşı çok iyi gelip, hafızayı güçlendirdiğine dikkat çekiliyor.



Anahtar Kelimeler: soğan mucizesi
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı