Mor soğan toprakla buluştu

Mor soğan toprakla buluştu

Kapıdağ yarım adasında dört köyde yapılan mor soğan ekiminde sona gelindi.

Erdek´te Zeytin´den sonra en önemli tarımsal ürün olan Mor soğan ekimi Ballıpınar´dan başlayıp, Ormanlı, Turan ve Doğanlar´da sona gelinmek üzere

/resimler/2018-4/24/1456454518686.jpg

Erdek Ziraat Odası Başkanı Haluk Özgör, Nisan ayının ilk haftasında başlanan Mor soğan ekiminin içinde bulunduğumuz hafta sonuna kadar sona ereceğini söyledi.

Başkan Özgör, Ballıpınar, Ormanlı, Turan ve Doğanlar´da yaklaşık 500 dönün dolayında mor soğan ekimi gerçekleştirildiğini söyledi.

Başkan Özgör, Mor soğan ekimi için mevsim şartlarının son derece uygun olması ekim soğan fidesinin toprakla buluşmasını kolaylaştırdığını yaklaşık 20 güne tekâmül eden ekip çalışmalarının kazasız belasız sona erdiğini açıkladı.

Erdek Ziraat Odası başkanı Haluk Özgör,?Geçtiğimiz sezon dört mahallemizde yaklaşık 2 bin ton Mor soğan hasadı yapıldı, Ticaret Odası Başkanımız Özlem Sarı´nın önderliğinde kurulan ?Bereketli Eller Kooperatifi? aracılığı ile tüm ürün Metro´ya pazarlandı. Üreticimiz bu pazarlama nedeni ile Mor soğanını ayağından 1,5 tl dolayında satılması üreticimiz açısından son derece memnunlukla karşılandı.?

?Ziraat odası olarak Ballıpınar, Ormanlı, Turan ve Doğanlar mahallelerimizdeki Mor soğan üreticimize Kimyevi Gübre ve Tarımsal zararlılarla mücadele ilaçlama desteği sağladık.?

?20 Haziran´da başlayacak yeni sezon Mor soğan hasadında önceki yıl olduğu gibi 2 bin ton dolayında rekolte bekliyoruz. Üreticimizin tarımsal giderleri göz önünde bulundurularak bu yılki fiyat beklentimiz kg. başına 2 tl. dolayındadır.? dedi.

/resimler/2018-4/24/1458504833637.jpg



Anahtar Kelimeler: soğan toprakla buluştu
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli