Mor Soğan'da dikim başladı.

Mor Soğan

Kapıdağ'ın Coğrafi işaretli MOR soğan dikimi başladı

Kapıdağ'ın kuzey kıyılarında başta Ballıpınar olmak üzere, Şahinburgaz, Ormanlı, Turan ve Doğanlar'da tarımsal üretimi gerçekleştirilen Mor soğan dikimi başladı.

Altarnetif tarım ürünleri içinde coğrafi işaretli özel üretim kapsamında yapılan ekim ve dikim sezonun başladığı Ballıpınar'da buyıl 300 dönüm Mor soğan ekibi yapılacak.

Ballıpınar Muhtarı Necmi Sezer, geçtiğimiz yıl ortalama 1200 ton hasat elde ettikleri Mor soğan'da bu sezon dikim için 300 dönüm arazi hazırladıklarını, mevsim şartmarı uygun gitmesi halinde hasatta beklentilerinin 1500 ton olduğunu açıkladı.

Ballıpınar Muhtarı Necmi Sezer, "Coğrafi işaretli Mor Soğan'ın akademik araştırmalar sonucu insan sağlığına olan katkısı büyük önem arzediyor. Coğrafi işaret ile bu farklılığı tescil etmemiz pazar payımızı arttırdı. Buna dayalı olarak gerek tarla hasıllamalarımız, gerekse dikim için hazırladığımız karıklar, gerekse fidelerin dikiminde gösterdiğimiz hassasiyet, her geçen yıl üzerine koyarak artmaktadır. 2021 yılı ürün kalitemiz bir önceki yıla oranla kalibrasyon ve dizi olarak standartları en üst noktada yakalamak amacındayız." dedi.



Anahtar Kelimeler: Soğan' dikim başladı.
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı