Mor ve ötesi...

Mor ve ötesi...

Kapıdağ`ın Kırmızı Soğan`ı marka alıyor.

Kapıdağ`ın en önemli tarımsal istihsali Kırmızı Soğan, sözde kalan isim hakkını resmen almak üzere başvurusunu yaptı.

Erdek Ticaret Odası önderliğinde, marka tescil kuruluşu Palet ile yapılan ön alnaşma akşam Ballıpınar`a gidilerek köylüler huzrunda imza altına alındı.

Kapıdağ`da Mor Soğan yetiştiren Çağağazı, Ballıpınar, Ormanlı, Turhan ve Doğanlar köylerinin muhtarları ve köylülerin hazır bulunduğu patent başvurusunda konuşan Erdek Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı, Kapıdağ`ın bilinen üretimini marka tescili ile güvence altına alarak üreticinin emek ve çabasını değerlendirmenin yanı sıra, üretim ve pazarlamayı  planlayarak tarımsal istihsalin gerçek değerini bulmasını sağlayacaklarını kaydetti.

Ballıpınar`daki tescil alma protokolü başvurusunda ürecici köylüler adına Muhtarlar ve Ticaret Odası, planlama ve tescil kuruluşu Paret adına Hakan Koparan sözleşmeyi imza altına aldılar.

Ballıpınar`daki Tescil protokol sözleşme töreninde Kırmızı soğan üretimini sağlayan Kapıdağ köylerinde yıllık kapasitenin 2 bin ton olduğu vurgulanarak, Tescil kuruluşu Paret`in yaklaşık 14-16 aylık bir çalışma ve yerinde gerçekleştirilen planlama ve eğitimlerle Markalaşmanın sağlanacağı kaydedildi.

Paret, Marka Tescil temsilcisi Hakan Koparan, 14-16 aylık süre içinde Kapıdağ`da soğan üretimi yapan köylerde gerçekleştirecekleri analiz ve üretim planlaması yanı sıra, renk, koku ve tatlandırma yanı sıra gramajdaki standart`ı örtüştürerek ortaya çıkacak Marka ürünün sadece ulusal değil Uluslararası pazar`da da değer bulacağını söyledi.

Erdek Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı`da, konunun resmiyet kazanması noktasındaki protokolleri yürürlüğe sokarak, Kapıdağ`ın bilinen ancak tescili olmayan Mor Soğanını Markalaştırarak adını dünyaya duyurma noktasında üstlendikleri misyonu sonuna dek götüreceklerini bu noktada üreticinin her hangi bir masrafı olmayacağını söyledi.

Özlem Sarı, Kapıdağ Mor Soğanının markalaşması bölge tarımsal kalkınma anlamında büyük önem arz ettiğini, ardından Kapıdağ Zeytin yağı ve Zeytin çeşitleri ile patentleşme serilerini sürdüreceklerini kaydetti.




  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli