Motorlu taşıtlarda sistem tıkandı.

Motorlu taşıtlarda sistem tıkandı.

Kargaşaya sebebiyet vermemek için motorlu taşıt vergileri 2 gün uzatıldı





Maliye`den araç sahiplerine son dakika kıyağı

Motorlu Taşıt Vergisinin ikinci taksitini ödemek isteyen vatandaşlar son gün hücum edince sstem yaşanan yoğunluk nedeniyle kilitlendi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ikinci taksitinin ödeme süresinin 2 Ağustos 2012 Perşembe günü mesai saati bitimine kadar uzatıldığını bildirdi.

Bankalarla on-line bağlantılı olan Maliye Bakanlığı sisteminde arıza olduğu gerekçesiyle tahsilat yapılamadı.

Bankalar önünde MTV yatırmak için sistemin devreye girmesini bekleyen vatandaşlar, ``Bu arızada kasıt var. Maliye hem son güne kalanları cezalandırıyor, hem de arıza gerekçesiyle ödeme gününün geçirilmesi sağlanıp, faiz cezası almak istiyor`` görüşünü savundular. Bakanlık ise sistemdeki arızanın giderilmesine çalışıldığını, bir kasıt olmadığını savundu.

Tüm bankalar tarafından on-line sistemle tahsil edilebilen Motorlu Taşıt Vergisinin ikinci taksitini ödenme süresi bugün saat 17.00`de bitiyordu.

17.00`ye kadar sistem normale dönmezse binlerce vatandaş, cezalı duruma düşecek ve yarından itibaren vergisini faizi ile birlikte ödemek durumunda kalacaktı.

SON ÖDEME TARİHİ 2 AĞUSTOS`A UZATILDI

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2012 yılına ait Motorlu Taşıtlar Vergisi ikinci taksitinin ödeme süresinin 2 Ağustos 2012 Perşembe günü mesai saati bitimine kadar uzatıldığını bildirdi.

Bakan Şimşek, Twitter hesabından Motorlu Taşıtlar Vergisi`nin ödenmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

2012 yılına ait Motorlu Taşıtlar Vergisi ikinci taksitinin normal ödeme süresinin bugün akşam son bulacağını belirten Şimşek, vergi dairelerinde meydana gelmesi muhtemel yoğunluğun önlenmesi ve mükelleflere ödemede kolaylık sağlanması açısından söz konusu taksitin ödeme süresinin 2 Ağustos 2012 Perşembe günü mesai saati bitimine kadar uzatıldığını bildirdi.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli