Motosiklet sürücüleri dikkat!

Motosiklet sürücüleri dikkat!

Karar alındı yönetmelik değişti yeni uygulamalar zorunlu tutuldu

Karar alındı yönetmelik değişti yeni uygulamalar zorunlu tutuldu

Türkiye'de milyonlarca motorlu bisiklet, motosiklet ve elektrikli bisiklet sürücülerine kasktan sonra yeni bir zorunluluk daha getirildi.

İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nca hazırlanan Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde değişikliğe gidildi.

Yapılan bu değişiklikle trafikte yeni önlemler alındı. Buna göre, motorlu bisiklet, motosiklet, elektrikli bisiklet sürücülerine koruma gözlüğü takma zorunluluğu getirildi.

KORUMA GÖZLÜĞÜ

Yeni yapılan düzenlemeyle ile ilgili olarak yapılan açıklamada, "İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nca hazırlanan Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle trafikte yeni önlemler alındı.

Motosiklet, bisiklet motorlu bisiklet ve elektrikli skuter kullananlar ise; gece saatlerinde reflektör olan giysiler giyecek. Buna göre motorlu bisiklet, motosiklet, elektrikli bisiklet sürücülerinde zorunlu olan kaskın yanına gözü dış tesirlere karşı koruyacak, görüşe engel olmayacak, normal görüşü bozmayacak renkli veya renksiz koruma gözlüğü takma şartı getirildi. Ancak kaskında koruma gözlüğü olanlar ise bundan istisna tutuldu" denildi.



Nail Durmaz
13.11.2023 21:36:08
Bu motorların eksoz sesinden bıktık gürültüden yatamıyoruz buna da bir çare lütfen Adana Ceyhan dan Namık Kemal mah yazıyorum yetkili kimse tafik mi valimi kaymakam mi bıktık gürültüden arabalarını eksoz sesi teyp Sonses bu ülkede kanun yasa yokmu yoksa uygulayıcıları mi yok

Anahtar Kelimeler: Motosiklet sürücüleri dikkat!
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı