MOTOSİKLET KAZALARINA KARŞI MANKENLİ EĞİTİM”

MOTOSİKLET KAZALARINA KARŞI  MANKENLİ EĞİTİM”

Edremit Trafik Denetleme Büro Amirliği ile Toplum Destekli Büro Amirliğince hazırlanan ölümlü motosiklet kazalarına karşı halkı bilgilendirme etkinliğine Edremit Körfezi Motosiklet Kulübü (EKMOK) Başkanı Nuri Kesim ve üyeleri de destek verdi.

 

Edremit Trafik Denetleme Büro Amirliği ile Toplum Destekli Büro Amirliğince hazırlanan, Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen son günlerde ilçede meydana gelen ölümlü motosiklet kazaları nedeniyle halkı bilgilendirme etkinliğine Edremit Körfezi Motosiklet Kulübü (EKMOK) Başkanı Nuri Kesim ve üyeleri de destek verirken halk etkinliğe büyük ilgi gösterdi.                                                                           

Yaralamalı ve ölümlü kazalara dikkat çekmek, trafik kurallara uymanın hayat kurtaracağını bilerek bunun alışkanlık haline getirilmesi için bu çalışmayı yaptıklarını açıklayan Edremit İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Korkmaz, Motosiklette nasıl güvenli sürüş yapılacağı, motosiklet sürücülerinde bulunması gereken donanımlar ile ilgili (kazaya karışmış motosikletler de gösteride kullanılarak) mizansen oluşturduk. Halka ve gençlere broşür dağıtımı yapıp, halkı bilinçlendirmeyi amaçladık” dedi.

İlçemizde son günlerde meydana gelen ölümlü ve yaralamalı motosiklet kazalarındaki büyük artış olması nedeniyle halkımızı bilinçlendirme amaçlı olarak bir çalışma başlattıklarını açıklayan Edremit Trafik Denetleme Büro Amiri Baş Polis Ahmet Çelik, Bu çalışmadaki amacımız sürücülerin bilinçlendirmektir. Motosiklet kullanımı için kask ve diğer donanımlarını sürekli olarak takmaları, eksik donanımla yola çıktıklarında kazaların ağırlık oranı ölüm veya yaralanma hatta sakat kalmalar çok fazla yaşandığından sürücülerin dikkatini çekme amaçlı yaptığımız bir çalışmaydı” diye açıklamada bulundu.

Edremit Körfezi Motosiklet Kulübü olarak bölgemizde yaşanan ölümcül motosiklet kazalarından çok muzdarip olduklarını, halkı ve gençleri bilinçlendirmek adına İlçe Emniyet Müdürlüğünün başlattığı projeye destek vererek onlara yardımcı olmak için katıldıklarını açıklayan Edremit Körfezi Motosiklet Kulübü (EKMOK) Başkanı Nuri Kesim, Gençleri bilinçlendirmek amacındayız. Bunun için yakında eğitim amacıyla ücretsiz broşür ve kasklar dağıtacağız, seminerler yapacağız. İlçedeki ve köylerdeki kahvelere gidip, mahalle ve köy muhtarları ile iletişime geçip, görüşeceğiz. Bu gençlerin başına gelen bu acı olayları en azına indirmek için elimizden geleni yapmak istiyoruz. Bunun için çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Bölgede motosiklet kazaları sonucu hurdaya dönen motosikletler ile sakat kalan kişilerin tekerlekli sandalyelere bağlı kalmalarını mankenler ve sinevizyon görüntüleri ile kazalar Cumhuriyet Meydanında halka teşhir edildi. Motosikletli Trafik Polisleri ile birlikte Edremit Körfezi Motosiklet Kulübünün motosikletli 110 üyesinin Cumhuriyet Meydanından başlayan, motosiklet kullanan gençler için bir şehir içi turu atıp ‘Motosiklet kullanımında kazaları önlemek' için dikkat çektiler. ENVER DOLGUN



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli