Mucizevi Besin Ceviz

Mucizevi Besin Ceviz

Kuruyemişlerin en sevilenlerinden biri olan cevizin faydaları saymakla bitmez. Ceviz içerisinde bulundurduğu, omega-3,omega-6,bakır, lif ve proteinler sayesinde insan vücudunda mucizevi bir etkiye sahiptir. İçerisindeki yüksek lif oranı sayesinde sindirim

Kuruyemişlerin en sevilenlerinden biri olan cevizin faydaları saymakla bitmez. Ceviz içerisinde bulundurduğu, omega-3,omega-6,bakır, lif ve proteinler sayesinde insan vücudunda mucizevi bir etkiye sahiptir. İçerisindeki yüksek lif oranı sayesinde sindirim sisteminizi düzenler. İçinde bulunan yüksek demir ile kansızlığa iyi gelir. Zayıflamaya yardımcı etkisi vardır. Düzenli ceviz tüketiminde saçınıza ve cildinize iyi geldiği gözlenmiştir.

Ceviz içerisinde melatonin bulunan nadir besin kaynaklarındandır. Bu sayede uykunuzun düzenli ve kaliteli olmasını sağlar, uykusuzluğa iyi gelir. Peki, bu kadar çok faydası olan ceviz nasıl üretilir?

/resimler/2016-10/27/1335173836054.jpg

Ceviz Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?

Ceviz fidanı dikimi biraz zahmetli olsa da sağlanan faydaya bakıldığında kesinlikle bu değecek bir işlem olarak kabul edilir. Fidanların dikimi yapılırken dikkat edilmesi gereken hususlar bulunmaktadır. Bunların en başında fidanların arasına koyulması gereken mesafenin doğru ayarlanması gelir. Bunun sebebi cevizin köklü bir ağaç olmasından kaynaklanır. Arada bırakılan mesafe fidenin cinsine göre değişim gösterse de ortalama 8x8 ya da 7x7 olmalıdır.

Ceviz dikimi sırasında en az 60 cm olacak şekilde derin çukurlar kazılır, kazılan çukurlara ceviz fideleri yerleştirilir. Çıkarılan toprak fidelerin üstüne koyulmadan önce küçükbaş ya da büyükbaş hayvan gübresi ile karıştırılarak koyulur. Bu, işlem toprağın besin ve mineral değerler açısından daha verimli olmasını sağlar.

Cevize Verilen Can Suyu

Fideler çukurlara yerleştirilip, çukurlar toprak ile kapatıldıktan sonra geldik cevizlerimizin can suyunu vermeye. Ceviz fidelerimize can suyu verirken dikkat edilmesi gereken konu, suyun toprağı sıkıştırması ve bolca verilmesidir. Sonraki zamanlarda ise ceviz ağaçları haftada iki defa sulanır. Sulama işlemi yaparken damla sulama yöntemi kullanılır. Ceviz ağacının meyvesini verme süresi 1 ila3 yıl arasında değişmektedir.

Ceviz toplama işlemi yaparken, yaprakları sarsarak cevizlerin düşmesini sağlayan makineler kullanılır. Cevizin toplanması gereken zaman ise, üzerindeki yeşil kabukların çatlamaya başladığı zamandır. Dallarından toplanan cevizler kuruması için güneşe bırakılır ve tüketime hazır hale gelir.

/resimler/2016-10/27/1334517273008.jpg

Cevizin Her Hali Güzel

Ceviz kabuğunun faydaları da en az ceviz içi kadardır. Dış kabuğun çay demler gibi demlenip içilmesi soğuk algınlığına iyi gelir. Yine aynı şekilde saça ve cildinize sürdüğünüz kabuk suyunun yenileyici özelliği bulunmaktadır. D Vitamini eksikliğini giderir. Ve son olarak tırnaklarınıza sürdüğünüz kabuk suyu tırnaklarınızın daha kuvvetli uzamasına yardımcı olur. 



Anahtar Kelimeler: Mucizevi Besin Ceviz
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli