Müdür Aslan eğitim yatırımlarını anlattı.

Müdür Aslan eğitim yatırımlarını anlattı.

Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, gazetecilere ilçede yapımı süren veya tamamlanmış eğitim-öğretim kurumları hakkında yerinde bilgi verdi. Mutlu, gazetecilerle bu okulları birlikte dolaştı.

Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, gazetecilere ilçede yapımı süren veya tamamlanmış eğitim-öğretim kurumları hakkında yerinde bilgi verdi. Mutlu, gazetecilerle bu okulları birlikte dolaştı.

ATATÜRK ÖZEL UYGULAMA OKULLARI

İlk durak, Çınarlı Mahallesi’ndeki “Atatürk Özel Eğitim Uygulama İlkokulu ve Ortaokulu” oldu. Müdür Aslan, birinci ve ikinci kademe engelli çocuklara eğitim-öğretim veren bu okul binasında, depreme karşı güçlendirme yapılarak, bu iş için 6 milyon lira harcandığını belirtti. Aslan, binanın güçlendirme çalışmaları sırasında boşalan okulun öğrencilerinin, Bandırma Bilim Sanat Merkezi’nde eğitim-öğretim gördükten sonra okullarına geri döndüklerini, halen okulda 122 öğrencinin bulunduğunu bildirdi. Müdür Aslan, bu okulun ikinci kademesini tamamlayan öğrencilerin, Hicri Ercili Meslek Okulu üçüncü kademesine devam edebileceğine işaret etti.

ÖZEL EĞİTİM UYGULAMALI ANA OKULU

Müdür Aslan, aynı mahallede yapımı iki ay önce tamamlanan “Özel Eğitim Uygulama Ana Okulu” hakkında şu bilgiyi verdi:

“Bu okulumuz, okul öncesi engelli çocuklarımız için yapıldı. 8 derslikli bu okulun maliyeti 10 milyon liradır. Bu okulda 20 çocuğumuza eğitim veriliyor. Halen Bandırma’da, okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere engelli çocuklarımız için tüm kademelerde okullarımız tamamlanmıştır. Bu konumuyla Balıkesir il ve ilçelerinde Bandırma tektir.”

600 EVLER ANA OKULU

600 Evler Mahallesi’nde yapımı süren 8 derslikli ana okulunun maliyetinin 10 milyon lira olduğunu belirten Aslan, “Okul öncesi bu ana okulumuzun, önümüzdeki yıl eğitim-öğretime başlamasını planlıyoruz” dedi.

BANDIRMA İMAM HATİP LİSESİ

Depreme dayanıksız olduğu belirlenen İmam Hatip Lisesi’nin “yık-yap” kapsamında yıktırılmasının ardından, yapımı süren 24 derslikli yeni binanın, 30 milyon liraya mal olacağını açıklayan Aslan, bu okulun da önümüzdeki eğitim yılında hizmete gireceğini belirtti.

KAYACIK ANA OKULU

Kayacık Ana Okulu hakkında da bilgi aktaran Aslan, “İnşaat temelleri atılan bu okulumuz 10 milyon liraya mal olacak. 8 derslikli okulumuzun, önümüzdeki eğitim-öğretim yılında açılmasını bekliyoruz. Bu okul tamamlandığında, bölgedeki diğer ana okullarını da burada toplamayı düşünüyoruz.”

HAYDARÇAVUŞ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

Müdür Aslan, eski ismi Ticaret Meslek Lisesi olan Haydarçavuş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi inşaatı hakkında şu bilgiyi verdi:

“Burada yıllarca hizmet veren okul binasının depreme dayanıksız olduğu belirlendi. Bu nedenle yıkılıp, yeniden yaptırılmasına karar verildi. 24 derslikli yeni bir bina yapılıyor. Yeni okul 30 milyon liraya mal olacak. Zeminin güçlü olması için özel bir çalışma yapılıyor. Bu bağlamda istinat duvarı çekilip, üzerine perde beton atılacak. Müteahhitliğini Karadağlar Şirketi yapıyor. Okulumuz, önümüzdeki eğitim-öğretim yılında hizmete girecek.”

FATİH İLKOKULU

Ayyıldız Mahallesi’nde, 6 derslikli küçük bir okul olan Ahmet Obalı İlkokulu’nun da depreme dayanıksızlığı nedeniyle yıkıldığını belirten Aslan, bölgede yapımı süren Fatih İlkokulu hakkında da şu bilgiyi verdi:

“Bu okul 24 derslikli olacak. Okul tamamlandığında, bölgedeki Ticaret Odası İlkokulu, buraya taşınacak. Ticaret Odası Ortaokulu ise yine binasında kalacak.”

YAVUZ SULTAN SELİM ANADOLU LİSESİ

Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, “Liseler Vadisi'nde yapımı süren Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi binası hakkında da şu açıklamayı yaptı:

“Bu okul, 24 derslikli olup, 40 milyon liraya mal olacak. Okulun, önümüzdeki eğitim-öğretim yılının ikinci yarısında öğrencileriyle buluşacağını düşünüyoruz. Bu okulun açılmasıyla birlikte 15 yıldır sürdürdüğümüz ‘Liseler Vadisi’ yapılaşması sona erecek. Okulumuzun açılmasının ardından Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi’nden boşalacak bina, ilkokul olacak. Bu ilkokul, 17 Eylül ve İhsaniye mahallelerindeki öğrencilere eğitim-öğretim verecek.”

Aslan, ‘Liseler Vadisi’nde yapımı süren bu okulun da tamamlanmasından sonra Bandırma’da, sınavla öğrenci alan üç okulun Fen Lisesi, Ali Öztaylan Lisesi ve Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi olacağını açıkladı.

2022 YILI TOPLAM YATIRIMI 150 MİLYON

2022 yılı içinde, Bandırma’da okullara yapılan toplam yatırım maliyetinin 150 milyon lira olduğuna dikkati çeken Aslan, “Bu para, Bandırma’nın tarihinde, tek kalemde yapılan en büyük yatırımdır” diye konuştu.

DİĞER İKİ OKUL YAPIMI

Bandırma’da, yeniden yapılacak iki okul kaldığına dikkati çeken Aslan, “Bu okullardan biri, eski Şehit Mehmet Günenç Lisesi alanında, halen Bandırma Ortaokulu olarak kullanılan binadır. Bu bina, depremde yıkılma riski taşıdığı için yıktırıldı. Yerine 12 derslikli, yeni bir okul yapılacak. Ayrıca, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) de Bandırma’ya bir ana okulu kazandırılması için 5 milyonluk bir destek verecek. Okulun kalan harcamasını Milli Eğitim Bakanlığı üstlenecek.”

Aslan, 2005 yılından beri Bandırma’nın eğitim-öğretim kurumları için yaptıkları toplam yatırım tutarının 550 milyon lira olduğunu sözlerine ekledi.     ÖNDER BALIKÇI



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı