Müftü Cahit Çetin Bursa`ya atandı

Müftü Cahit Çetin Bursa`ya atandı

Bandırma Müftüsü Hacı Cahit Çetin Bursa Osmangazi İlçe Müftülüğüne atandı.

Bandırma daki görevi 5 yılı aşan  Müftüsü Hacı Cahit Çetin Bursa Osmangazi İlçe Müftülüğüne atandı. 

Önümüzdeki günlerde Bandırma`dan ayrılarak Bursa`daki görevine başlayacak olan Müftü Hacı Cahit Çetin 11 ayın sultanı Ramazan dolayısı ile birde mesaj yayımladı.

Müftü Çetin Mesajında;

RAMAZAN AYI BAŞLIYOR

“İkra’ (Oku)” (Alak;96/1) emriyle bir Ramazan gününde (Kadir Gecesi) inmeye başlayan Kur’ân-ı Kerim, Ramazan ayının insanlar için bir hidayet rehberi ve hak ile batılı birbirinden ayırmanın apaçık delili olduğunu belirterek; Ramazan ayı boyunca oruç tutmayı emretmiştir (Bakara;2/185). Bu sebepten Ramazan ayının nişanesi olan Teravih namazlarının ilki 27 Haziran 2014 Cuma günü başlayacak, 28 Haziran 2014 Cumartesi gecesi ilk sahura kalkılacak ve aynı gün İlk oruç tutulacaktır. İçerisinde “Bin aydan hayırlı” olan kadir gecesini barındıran(Kadr;97/3) Ramazan ayı Peygamberi ifade ile “Başı Rahmet, ortası Mağfiret, sonu ise Cehennemden kurtuluştur”.

Bandırmalı hemşehrilerimizin nezdinde Tüm Müslüman âleminin Ramazanlarını tebrik ediyor, bu ayı en hayırlı ve bereketli şekilde geçirmelerini temenni ediyor ve Ramazan Bayramına ulaşmalarını Yüce Rabbimden niyaz ediyoruz.

                                                 BANDIRMA MÜFTÜLÜĞÜ

Not: 27 Haziran 2014 Sabah Namazı öncesi Hatimler başlayacak. 

Bandırma Müftülüğüne Fahri Sağlık atandı.

Diğer yandan Bandırma Müftüsü Hacı Cahit Çetin`in Bursa`ya atanması ile boşalan Bandırma Müftülüğüne İstanbul Müftülüğü Vaiz`i Fahri Sağlık atandı.

Aslen Kocaeli doğumlu olan Fahri Sağlık, çeşitli yerlerde imamlık sonrası Kocaeli Kandıra ilçesi Müftülüğü ile başladığı idarecilik karıyerini İstanbul Büyükçekmece ve Fatih Müftülüğü ardından Rusya Büyükelçiliği, Moskova Konsolosluğu Din müçaviri olarak Moskova`da görev aldı.

Sağlık Ülke dönüşünde İstanbul Müftülüğü Vaizi olarak görev yaparken Bandırma Müftülüğüne atandı.

Ramazan ayı ile birlikte önümüzdeki günlerde göreve başlaması beklenen yeni Müftü Fahri Sağlık 1955 doğumlu.



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli