Müftü, Cahit Çetin`den Kandil mesajı

Müftü, Cahit Çetin`den Kandil mesajı

Sevgili Din Kardeşlerim; ``Bir ömre bedeldir, Kadir gecesi.``

BİR ÖMRE BEDEL GECE: KADİR GECESİ

 Sevgili Din Kardeşlerim; Değerli Bandırmalılar;

 Rahmet mevsiminin sonuna yaklaşırken, Kadir gecesini idrak etmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Rahmet, bereket ve mağfiret müjdesiyle gelen şanlı misafir son günlerinden de istifadeyi öğütleyerek artık veda etmeye hazırlanıyor.

   Ramazan ayının 27.gecesi bin aydan daha hayırlı olma payesi verilen “Kadir Gecesidir”. Kadir Gecesi Kur’anı Kerim’in inmeye başladığı gecedir. “Kadir”  kelimesi kudret, değer, şan, şeref, mertebe ve takdir demektir. Şüphesiz bu geceye kadir kıymet veren insanlığa hidayet rehberi olarak gönderilen kitabımız Kur’anı Kerimdir. Bu gece Kadir Suresinde şöyle anlatılır: “Biz onu (Kur`an`ı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen nereden bileceksin? Kadir gecesi, bin aydan hayırlıdır. Melekler ve Rûh, o gece Rab`lerinin izniyle her iş için iner de iner. Esenliktir o, ta şafak ağarıncaya kadar! (Kadir, 97/1–5)

Şüphesiz Kur’an kalplere inşirah olsun, insana rehber olsun, insan ve hayatı onunla değer bulsun diye indirilmiştir. Kur’an’ın muhatabı olarak bizler onu okumaya, anlamaya, emirlerini yaşayamaya çalışırsak onunla kıymet buluruz.

Bu gece esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği bir kutlu gecedir. Peygamberimiz (s.a.v) bu gece, “Allahım, sen affedicisin, affetmeyi seversin, bizi de affet” duasını okumamızı tavsiye etmiştir. Böyle müstesna geceleri kendimizi yenileme fırsatı olarak değerlendirip, İlahi rahmet ve mağfiretin tüm insanlığı kuşattığı bu gece de ailemiz, sevdiklerimiz bütün müminler ve insanlık için dua edelim. Her türlü hata, günah ve kusurlarımızdan vazgeçip, Rabbimizin affına layık olmaya çalışalım. Dünya ve ahiret saadetimiz için dua edelim. Cenabı haktan bizden razı ve hoşnut olmasını, razı olacağı amellere muvafık kılmasını isteyelim. Ramazan ayının son on gecesini ve özellikle bu geceyi Kur’an okuyarak, ibadetle meşgul olarak, kaza ve nafile namazlar kılarak, dua ederek ve geçmişte yaptığımız hataları bir daha tekrarlamamaya kesin karar vererek geçirelim.

Kadir gecesinin ibadetle değerlendirilmesi büyük bir kazançtır. Çünkü bu gecede yapılan ibadet bin ayda yapılan ibadetten daha hayırlıdır. Bir hadiste Kadir gecesini ihya edenlerin geçmiş günahlarının affedileceği müjdelenmiştir: “Kim Kadir gecesini, faziletine inanarak ve alacağı sevabı Allah’tan bekleyerek ibadet ve taatla geçirirse, geçmiş günahları bağışlanır.” (Buhârî, Fazlu Leyleti’l-Kadr 1; Müslim, Salât’`l-Müsâfirîn 175,176) 

Kadir gecesi münasebetiyle Haydarçavuş, Dere, Çınarlı Şevkiye, Bentbaşı, Leventevleri, Hacıyusuf, Sunullah Camilerimizde ve Yeni Sığırcı Köyü Camiinde teravih namazından sonra sakalı şerif ziyaretleri yapılacaktır. Bu gecenin feyiz ve bereketini birlikte idrak etmek, kardeşliliğimizin ifadesi olarak aynı safta, omuz omuza, Rabbimize birlikte el açıp dua etmek için tüm Bandırmalı kardeşlerimizi camilerimize bekliyoruz.  

Bu mübarek günlerin, milletimizin birlik beraberliğine, sıkıntılarımızın giderilmesine, günahlarımızın affına vesile olmasını diliyoruz. Kadir geceniz ve Ramazan bayramınız mübarek olsun.

  Cahit ÇETİN

Bandırma Müftüsü

                                                                                                  

 

 



  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli