Müftülük, okul yöneticileri ile iftarda buluştu.

Müftülük, okul yöneticileri ile iftarda buluştu.

Diyanet işleri başkanlığı ve Diyanet Vakfınca yapıla gelmekte olan seri iftarların bir yenisinde Müftülük Okul yöneticileri ile bir araya geldi.

Bandırma Müftülüğü her ramazan ayında gerçekleştirdiği seri iftar sofralarının bir yenisini Paşakonak mahallesinde faaliyet gösteren Turkuaz pide salonunda gerçekleştirdi.

Diyanet çevresi yanı sıra, Bazı daire müdürleri, Okul yöneticilerinin hazır bulunduğu iftarda konuşan Müftü Süleyman Küçük, birlik ve beraberlik içinde icra ettikleri mübarek ramazanda fakir fukarayı hatırlattı, önümüzdeki günlerde yaşanacak Kadir gecesinin mübarekliğinden bahsederek gönüldeki iman ve inanç aşkını bu bayramda da fakir fukarayı sevindirerek çoğaltılmasını istedi.

/resimler/2015-7/9/0027419322942.jpg

Turkuaz´daki iftarda konuşan Müftü Süleyman Küçük, konuklarına şöyle seslendi.

"Türkiye Diyanet vakfı Başkanlığı ile ortaklaşa düzenlediğimiz bir iftar sofrasında daha birlikteyiz. Davetimize icabet edip bizimle birlikte olduğunuz için hepinize şükranlarımı sunuyorum."

"Bu ramazan ve her zaman bu inançla yola çıkan diyanet işleri başkanlığımız ülkemizin dört bir tarafında, ülkemiz dışında dünyada nerede Müslüman varsa elini uzatmaya, verdiklerinizle alacak olanlar arasında köprü olmaya devam ediyor. Devam edecektir."

"Diyanet işleri başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımız bu yıl her senekinden daha fazla, yaklaşık 50 ülkede iftar sofraları ülkemizden gönderilen fitre ve zekatların dağıtımı ile iyi niyet ve hizmetlerini sürdürmeye devam ediyor."

"Ülkemiz bu noktada, bir yandan ülkemize sığınanlara erzak olup, muhacirleri barındırmada, bir diğer yönü ile de ülkemiz dışında yardın bekleyenlere, uzatılan yardım elini ulaştırmak ve bekleyenlerle tokalaştırmak adına köprü vazifesi gören elleri birleştirip gönüllerde taht kuran ve dualarını alan ve bu duaların içinde yer bulan her biriniz bir iftar sofrasında Allah cc´nin de hadisi şeriflerinde beyan buyurduğu üzere kulun iki sevinci var."

"Biri iftar sofrasına, diğeri de rabbine kavuştuğu andır." buyuruyor. İşte biz şu anda dünyada kazanabileceğimiz, ulaşabileceğimiz bir mutluluğun etrafında, aynı halkada beraberiz. Biz inanan bir milletin, inanmış bir nesliyiz."

"Bu inancımızla oruçlarımızı eda ediyor. ve bugünde iftar ediyoruz. Önümüzde bir kadir gecemiz var. Peygamberimizce 27 gece için işaret edilen Ramazan-ı şerifin içinde, kuranda bir sure ile anlatılan bir kadir gecemiz var. O gece ki yapılan her iyilik allak katında değer bulacak. Bayrama hazırlandığımız şu günlerde çevremizde var olan yetimlerden, yoksullardan, ihtiyaç sahibi olanlardan haberdar olmayı, onlara karınca kararınca imkanlar çerçevesinde yardımcı olmayı  gönülden temenni ediyorum. " dedi.

/resimler/2015-7/9/0029214168760.jpg



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı