Müftülükte Ramazan hazırlıkları

Müftülükte Ramazan hazırlıkları

Müftü Süleyman Küçük açıklaması: ?´Teravih namazları iki rekatta bir selam verilerek kılınacak´´

Bandırma Müftülüğü´nde Ramazan hazırlıklarına başladı. Müftü Süleyman Küçük hazırlıklarla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Teravih namazları iki rekatta bir selam verilerek kılınacak"

"Yine alınan kararlar muvacehesinde artık küçük camilerde  Cuma, Bayram. Cenaze, Mevlid, Teravih bunun dışında mikrofon ve hoparlör kullanmayı kaldırıyoruz."

/resimler/2015-6/12/1754214667005.jpg

Bandırma İlçe Müftüsü Süleyman Küçük Ramazan ayı ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Küçük, ?´ Bu ayda önemli olan nefsi arzularımızla kendi istediğimiz bolluğu bereketi huzuru etrafa yayabilmek. Temel prensip olarak bizim inancımızda bu var. Eğer mutluğunuzu başkalarıyla paylaşıp onlara hissedemiyorsanız  bu Allah´ın takdiridir. Mutluluğunuzu da kendi gönlünüzde de hissedemiyorsunuz´´ dedi.

Müftü Küçük Ramazan ayı öncesi yapılan çalışmalarla ilgili şunları bildirdi:

?´Ramazan ayında görevlisiz cami bırakmayacağız. Bunun yanı sıra bu sene camilerimizde mümkün mertebe teravih namazları iki rekatta bir selam verilerek kılınması Diyanet İşleri Başkanlığı´nca bir kararımız var. Zorlama değil tavsiye bu yönde. Dursunbey ilçesinde İl Müftüsü başkanlığında da yapılan toplantıda görüştük mutabık kaldık.  Yine alınan kararlar muvacehesinde artık küçük camilerde  Cuma, Bayram. Cenaze, mevlid. teravih bunun dışında Mikrofon ve hoparlör kullanmayı kaldırıyoruz. Burada rahatsız edici sesler var. Cemaatta da rahatsızlıklar var cemaatimizin yaş oranı bellidir. Onlarda rahatsız oluyorlar. İhtiyaç olmadığı halde bunların kullanılması yararlı değil.

Bu ramazan da da eskiden olduğu gibi hiç kimse mağdur olmasın , mahçup kalmasın sıkıntıya düşmesin diye Diyanet İşler Başkanlığımız bir slogan belirledi. İnsanlara paylaşmayı  bu ramazan da biraz daha güncelleyeceğiz. Ramazan fitre ayıdır ama zekat ayı değildir.  Zekatı yayarak dağıtılmasını topluma anlatacağız. Mümkün mertebe en ücra köşedeki insanımıza ulaşarak  mağduriyetlerinin giderilmesine , hem devlet eliyle hem  halkımızın desteğiyle , hem de Diyanet İşler Başkanlığı bünyesinde Bandırma Müftülüğü, ve Türkiye Diyanet Vakfı Bandırma Şubesi olarak.

Bütün camilerimizde Ramazan´a kadar istisnasız bir temizlik, çalışması var.

85 cami var hepsinde mukabele okunacak.  Sabah namazları ezanları sahurun bitimiyle okunacak. Yaz kuran kurslarımızız 22 Haziran´da başlayacak Ağustos´un son haftasına kadar devam edecek. İstenilen her yerde kurs açacağız.

15 çocuk bir araya gelirde bizden  talep istenirse uygun ortam varsa biz orada sınıf açabiliyoruz. Onun dışında engelli kardeşlerimizin  istekleri doğrultusunda onlara da bu kurs döneminde kendilerine uygun yerlerde hizmet vermeye hazırız. Gelemeyecek olanlara da geçtiğimiz lış döneminde olduğu gibi kendi evlerinde eğitim vereceğiz.´´ Gönlümüz şunu istiyor; gönlü kırık insan kalmasın.

Kalabalıklar arasında yalnızlıklar yaşanmasın.Birileri evine file file doldurup taşırken, birileri perdenin arkasından bakıp ta adeta ağzı sulanmasın. Bunu önemsiyoruz. "



Anahtar Kelimeler:
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli