Müftülükten Kutlu doğum programı

Müftülükten Kutlu doğum programı

Hafta ile ilgili program müftülük tarafından açıklandı


Sevgili Bandırmalı Din Kardeşlerim;

Diyanet İşleri Başkanlığımızca 1989 Yılında mütevazi programlarla başlatılan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri bahtiyar milletimizin engin gönlünde büyük hüsnü kabul görerek bu günlere erişmiştir. Bu hayırlı hizmete sebep olan büyüklerimizi minnet ve şükranla anıyorum.

Mensubu olmakla iftihar ettiğimiz Yüce Dinimiz İslam, insan onuru üzerinde hassasiyetle durmuş, insan haysiyetini ihlal eden hiçbir davranışa izin vermemiştir. Gaye insan, Ufuk peygamber Muhammed Mustafa (S.A.V.) efendimiz de sözleriyle ve uygulamalarıyla bu yönde insanlığa ışık tutmuştur.

Modern dünyada, yaşadığımız asırda insanlık onuruyla asla bağdaşmayan cinayet, işkence, şiddet, dışlama, ötekileştirme, aşağılama, zulüm ve haksızlık gibi birçok uygulamaya hemen her gün şahit olmaktayız.

Dünyanın birçok yerinde insan onuruna karşı geçmişte işlenen ve halen işlenmekte olan suçların çeşitli bahanelerle görmezden gelinmesi insanlığın bu günü ve geleceği adına düşündürücü ve endişe vericidir. Kötülük ve çirkinliğin dini-dili ve milliyeti olmaz. Her halükarda lanetlenmelidir.

Diyanet İşleri başkanlığımız Kutlu Doğum Haftaları vesilesiyle özelde toplumumuz, genelde insanlık için ele alınması önem arz eden konuları kamuoyunun gündemine taşımayı, bu konuda toplumsal bir duyarlılık ve hassasiyete vesile olmayı hedeflemektedir. Bu sebeple 2013 Yılı Kutlu Doğum Haftasında ana tema olarak Hz. Peygamber (S.A.V) ve İnsan Onuru” başlığının ele alınması kararlaştırılmıştır.

Allah(C.C.), Kuran'ı Kerim' de : Biz seni ancak alemlere rahmet olarak gönderdik.” buyurduğu Ayet-i Celilesinin manasını O Yüce Peygamberin (S.A.V) hayatına göz attığımızda daha iyi anlayabilmekte ve net olarak görmekteyiz ki O gerçekten İNSANLIĞI ONURLANDIRMIŞTIR ve insanlığı cahiliye devrinin derin karanlığından hak ettiği mertebeye çıkarmıştır.

Peygamber Efendimiz (S.A.V.) büyük-küçük demeden, insan olduğu için herkese itibar göstermiş, saygı duymuştur. Çocukların cinsiyetleri sebebiyle utanç kabul edilip öldürüldüğü bir zamanda ÇOCUĞU ONURLANDIRMIŞTIR. Çocuklara şefkat göstermemenin Allah'ın Rahmetinden nasip almamış bir gönlün ameli olduğunu vurgulamıştır.

Tarihte, İnsani değerler konusunda erkekler ile aynı paydayı paylaşamayan kadına İslam değer vermiştir. Dinimiz, Peygamberimizin (S.A.V.) örnekliğinde ve önderliğinde kadına insanlık onur ve şerefini geri kazandırmıştır. Sizin en hayırlınız kadınlara iyi davrananınızdır.” buyuran Allah Rasulü (S.A.V.) KADINI ONURLANDIRMIŞTIR.

Günümüzde bir yük gibi kabul edilen yaşlılarımız, evlerimizin rahmet ve bereketidir. Yaşlılık bizim için hayattan kopma, değersizleşme değil, bilakis Allah (C.C.) katında ve insanlar nazarında manevi bir rütbe, değer ifade eder. Peygamberimiz (S.A.V.), yaşlılara ilgi gösterip hizmet etmenin Allah'ın (C.C.) yardımını kazanmaya vesile olacağını beyan ederek YAŞLIYI ONURLANDIRMIŞTIR.

Varlığın gözbebeği insan; canı, malı, ırzı/onuru konusunda Allah (C.C.)'ın koruması altındadır. İslam dini insanın canını ve malını tüm saldırılara karşı muhafaza ettiği gibi; manevi şahsiyetini de dokunulmaz kılmış ve korumuştur. Çünkü İNSANIN CANI, MALI, IRZI MUKADDES ve DOKUNULMAZDIR.

Varlık içinde en mükemmel vasıflarla donatılan insan, yaratılanların en şereflisidir. Akıl, vicdan, düşünme kabiliyeti ile hakkı-batıldan, iyiyi-kötüden ayırt edebildiği için saygın ve mükerremdir. Her insan fıtrat üzere ONURLA DOĞAR, Rabbinin vahyine kulak verdiği sürece de ONURLA YAŞAR.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle Milletimiz ve Müslüman Aleminin Kutlu Doğum Haftasını tebrik ediyor, O NURLU Nebi'nin (S.A.V.) örnekliğinde ve önderliğinde ONURLU bir hayatı tüm insanlık için Yüce Allah'tan niyaz ediyorum. Saygılarımla

Cahit ÇETİN
Bandırma Müftüsü







Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli