Muhittin Güven, “Bandırmaspor bir okuldur”

Muhittin Güven, “Bandırmaspor bir okuldur”

Efsane kadroya 1970 te katılan Muhittin Güven 4 yıllık Cinçukuru mücadelesini Bandırma Manşet’e anlattı.

Efsane kadroya 1970 te katılan Muhittin Güven 4 yıllık Cinçukuru mücadelesini Bandırma Manşet’e anlattı.

Efsane krampon Muhittin Güven, Türk futbolunun beşiği olarak tanınan İstanbul’dan 1965 te kurulan Bandırmaspor’a uzanan futbol hayatını Bandırma Manşet’e anlattı.

Muhittin Güven, futbola 1963 te İstanbulspor’da başladı. 7 yıl sonra Bandırma’nın yetiştirdiği ve kendisinin de idolü olduğu Seracettin Kırıklar tarafından 1970 yılında Kaleci Erdem Önal, Abdülbaki Vızvız, Zorbay Kalkan  ve Muhittin Güven’in futbol adına daha güzel yarınlar hazırlamaya yönelik Bandırmaspor’a gelmelerine inandırdı.

Futbol’da gelecek vadeden Kaleci Erdem Önal, Abdülbaki Vızvız, Zorbay kalkan  ve Muhittin Güven’in Seracettin Kırklar ile başlayan Bandırma maceraları dönemin spor medyasından menşet oldu.

İstanbulspor’un gelecek vadeden dört oyuncusu Kaleci Erdem Önal, Abdülbaki Vızvız, Zorbay Kalan ve Muhittin Güven İstanbul'dan Avşa'ya kaçırıldı.

O yıllarda futbol pazarı böyle oluşuyordu, gelecek adına umut olan, çılgın bir taraftar kitlesine sahip Anadolu’da bir kasaba takımı Bandırmaspor, İstanbullu futbol cambazları ile takımını böyle şekillendirdi. 

İstanbul'dan Bandırma'ya gelen dörtlünün sevenleri belki ilk günler yadırgamışlardı, “İstanbul'u bırakıp ’ta Anadolu’da bir kasaba takımına gidilir mi?” 

Evet, o günlerde bu yorumu yapmak kolay değildi. Kaleci Erdem Önal, Abdülbaki Vızvız, Zorbay Kalkan Muhittin Güven dörtlüsü sessizce ayrıldıkları İstanbul’dan önce Bandırma’ya ardından Avşa’da yine bir Bandırma sevdalısı Petro Osman, Osman Akın’ın Çınar Otelinde kampa alındılar. “Petro” Osman Akın Eski Marmara Gençlikspor'un santraforu idi. 

Daha sonraki süreçte Bandırma’da dönülerek yapılan sözleşmeler dönemin yıldız transferleri olarak Bandırmaspor’a 4 yıl hizmet edeceklerdi.

Cinçukurun kömür tozu zemininde, ağır koşullarda bordo-beyazlı forma için verilen mücadele Kaleci Erdem Önal, Abdülbaki Vızvız, Zorbay Kalkan ve Muhittin Güven’in giydikleri formanın hakkını vermeleri Bandırma’da taraftar dünyasında da karşılık buldu.

Muhittin Güven, 4 yıllık Bandırma serüveninde eşini tanıma ve daha sonra onunla dünya evine girerek Bandırma damadı olarak bir daha unutmamak üzere Bandırmaspor’un en yakın takipçilerinden oldu.

Muhittin Güven, Bandırmaspor’dan sonra 4 yıl Nevşehirspor’da oynadı. 1978 de başladığı yer İstanbulspor’a döndü ve 2 yıl futbol oynadıktan sonra 17 yıllık futbol yaşamını noktalarken kendisini yetiştiren İstanbulspor’a altyapılardan sorumlu genel koordinatör olarak döndü. 

O günden bu güne İstanbulspor kadrolarından futbolcusundan teknik adamına, Menajerinden, yöneticisine birçok kimse değişti ama o değişmedi.

Efsane Krampon Muhittin Güven ile hafta sonu tatil ve turizm’in cazibe merkezi Erdek’te PALMON HOTEL’de o yıllara dayanan dostlarından Necdet Özbeyli birlikte yakaladık.

O yıllara dönüldüğünde ise Bandırmaspor’un büyüklüğünü bir kez daha anladık.

Muhittin Güven, “Biz futbol’u da adamlığı da Cinçukurunda öğrendik. Orası bir okuldu, bize sadece futbolu değil, hayatı da öğretti.” Dedi.

Güven, 17 yıllık futbol serüvenindeki unutulmaz anısını ise sağbek olarak başladığı futbol’a sol açık olarak devam ettiğini oysa sol ayağının yere basmaktan ibaret olduğunu vurgulayarak, “Bir şekilde topu sağ ayağıma alarak kaleyi görmem yetiyordu… 17 Yıl sonra antrenörüm bu eksikliği fark edip, “Sen solak değilsin, niye ters mevkide oynuyorsun” dediğinden ise Benin tercihim değil ki,  nerede oynattıysalar orada oynadım” dedi.



Yalçın Bute
27.07.2023 19:04:41
Avsada pınar otel sahibi PETRO OSMAN eski Marmara gençlik takım santraforu idi Allah mekanını cennet eylesin

  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı