Muhtar Karaca, Covıd-19 Söylentilerinden rahatsız

Muhtar Karaca, Covıd-19 Söylentilerinden rahatsız

Ömerköy Muhtar, Murat Karaca "Korona meraklılarına yanıt vermekten bıktım, Bizde vaka yok..."

Son bir hafta sürecinde Bandırma'nın gündemine oturan "Koronavirüz" vaka konusu sosyal medya yolu ile kartopu gibi büyüyerek ilçe sınırlarını aşan boyutlara ulaşması Kırsal Ömerköy Mahallesini rahatsız etti.

Yaşanan gelişmeler, aslı astarı olmayan söylentiler kısa sürede öylesine yayıldıki Kırsal Ömerköy Muhtarı Murat Karaca, gelen telefonlara "Bizde COVID-19 vakası yok" demekten usandı.

Ömerköy Muhtarı Murat "Akıllı telefon marifeti ile #Hayatevesığar# programından Koronavirüs yoğunluğu takip eden kimseler, Ömerköy üzerindeki yopunluğu görünce, köyün tümünü COVID-19 olarak yarumluyor, Oysa benim köyümün mücavir alanında faaliyet gösteren her hangi bir kuruluşta benim köyümün nüfusu kadar çalışanı var, Köyümüz hudutları ve mücavir alanlarımız kapsamında bulunan ceza evi ve irili ufaklı sanayi kuruluşlarını sayısal olarak saptamak gerekirse, Ömerköy bu sayının ellide birisi kadar kalmaz." dedi.

Ömerköy Muhtarı Murat Karaca, "Dolayısı ile uydu yolu ile telefonlardan bakarak yoğunluk yorumu sonucu Ömerköy'ü Koronavirüs merkezi olarak gösterilmesi haksızlıktır. Bugüne kadar bizde bu anlamda vaka olmamıştır. Temennimiz bundan sonrada olmamasıdır. Ancak biz bu anlamda işi Allah'a havale etmek yerineü gerek köy muhtarlığı, gerekse Ömerköy'de ikamet eden vatandaşlarımız hem hijyen koşullarına uyuyor, hemde Belediyemiz tarafından sağlanan genel dezenfekte sistemi ile sık sık dezenfekte işlemlerimiz yapılmaktadır." dedi.



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli