Muhtar konuştu,"Sorun yok, işler yolunda"

Muhtar konuştu,

Art arda yaşanan vefatlar ile dikkatleri üzerine toplayan köyün muhtarı konuştu,"Sorun yok, işler yolunda"

Gönen'in kırsal mahallelerinden Köteyli'de geçtiğimiz 26 Şubat'ta vefat eden Ahmet Subaşı(62) den sonra  mart ayı başında vefat eden yakın akrabası Süleyman Sümer (85) ve 18 Mart'ta vefat eden eşi Nebahat Sümer (75) ten sonra önceki hafta vefat eden oğulları Can Sümer(50) Koronavirüs (Covıd19) yeni Pandemi mücadelesi kapsamında gözlerin bu köye çevrilmesine neden oldu.

Geçen bir aylık süre içinde yakın aile bağı bulunan 4 kişinin vefat etmesi kendilerini evlerine kapatıp kulaklarını yeni pandemi mücadelesine veren vatandaşların yanlı, yanlış yorumları Köteyli üzerinde yoğunlaştı.

Konuya ilişkin olarak bilgisine başvurduğumuz Köyetli Muhtarı Halil Dovan, çok fazla nüfusun yaşamadığı Köteyli'de belki tarihinde bukadar kısa aralıkla vefat meydana gelmediğini, dolayısı ile insanların tedirginliğinde haklı gerekçe olduğunu vurgulayarak "Gerek Gönen ilçe sağlık Grup başkanlığı ve ekipleri, gerek Gönen Kaymakamlığı, gerek Gönen belediyesi ve Devlet Hastanesi çevreside yaşanan gelişmelerin anormal olacağı düşüncesinden hareketle köyümeze ve cenazelerimize karşı hertürlü ilgi ve alakayı gösterdiler. Ancak bilimsel bir açıklama ile ortadan kalkacak analiz raporlarının negatif çıkması hakkın rahmetine kavuşan köy sakinlerimizin eceli ile vefat ettikleri anlaşılmıştır." dedi.

Labratuar sonuçları ile bilimsel açıklama yapılmasından sonra rahat bir nefes alan Köteyli sakinleri "Bizde endişe ve korku duyduk, köyümüzün karantinaya alınmasını bekliyorduk, sağlık grup başkanlığınca labratuar sonuçlarının negatif çıktığı açıklanması üzerine rahat bir nefes aldık." derken Köteyli Muhtarı Halil Dovan'da sadece köyleri ile sınırlı kalmayan bu korku ve endişenin kısa zamanda ilçe, il sınırlarını aşarak birçok yerden aldığı telefonlar ile durum ve gelişmeler hakkında bilgi almak isteyen vatandaşların endişesine tanık olduğunu ifade etti.

Köteyli Muhtarı Halil Dovan; Başta sağlık ekipleri olmak üzere tüm kurum ve kurum yöneticilerimizin konuya olan duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.



Resul DAĞSEVER
30.03.2020 22:17:30
2019 yılında aynı olay bizim başımıza geldi. 8 ay içerisinde aynı ailede 3 kardeş bir amca oğlu 4 kişi vefat etti. Demekki bazen oluyor. Allah rahmet etsin.

Resul DAĞSEVER
30.03.2020 22:17:37
2019 yılında aynı olay bizim başımıza geldi. 8 ay içerisinde aynı ailede 3 kardeş bir amca oğlu 4 kişi vefat etti. Demekki bazen oluyor. Allah rahmet etsin.

Anahtar Kelimeler: Muhtar konuştu "Sorun işler yolunda"
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı