Muhtarlar alt kadrosu oldu.

Muhtarlar alt kadrosu oldu.

Erdoğan, Ak Saray´da topladığı muhtarları artık kendisine bağladı.

 

İçişleri Bakanlığı´na verilen talimatla, Ak Saray ve muhtarlar arasında bir program hayata geçirildi. Erdoğan´ın propaganda aracı haline getirdiği muhtarlar, taleplerini ve sıkıntılarını Erdoğan´a bu program üzerinden iletebilecek. Erdoğan´ın Ak Saray´da düzenlediği muhtar buluşmaları toplumda tepki görmüş ve bazı muhtarlar durumdan şikayetçi olmuştu. Muhtarlarla ilgili yapılan çalışmaların ayrıntıları şöyle:

Taraf Gazetesi´nin haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın geleneksel hale getirdiği ?Saray´da Muhtar Buluşmaları? hukuki ve teknik altyapı sistemleri ile desteklendi. Yapılan düzenlemelerle muhtarlar dolaylı olarak Saray´a bağlandı. Muhtarların Saray´a bağlanmasına yönelik süreç, 7 Haziran seçimlerinden önce Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın, dönemin İçişleri Bakanı Efkan Ala´ya talimat vermesi üzerine başladı. Ala, ilk olarak e-içişleri sistemi üzerinden çalışacak bir Muhtar Bilgi Sistemi programı yaptırdı. İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Birimi haftalarca çalışarak muhtarlarla ilgili bir web sitesi oluşturdu. Bu web sitesi İçişleri Bakanlığı bünyesine yerleştirildi. İkinci aşamada ise 18 bin 332 köy ve 31 bin 866 mahalle muhtarlarına elektronik posta adresi verildi.

/resimler/2015-6/30/1429481667304.jpg

VALİLERE GENELGE GÖNDERİLDİ

Sistemin nasıl çalışacağı konusunda da 81 ilin valisine bir genelge yayınlandı. Genelgede, bakanlıkça muhtarlar için internet sitesi oluşturulduğu ve internet sitesi aracılığı ile tüm muhtarlara bir e-posta adresi verildiği anlatıldı. Muhtarlar artık, taleplerini ve şikayetlerini bu sistem üzerinden iletecekler. Gelen talep ve şikayetler de illerde valilere, ilçelerde ise kaymakamlara gönderilerek işleme konması sağlanacak. Bu sistem Saray´ın kontrolü altında işleyecek. Teknik destek ise İçişleri Bakanlığı tarafından sağlanacak. Yani bir anlamda, muhtarlar dolaylı olarak da olsa Saray´ın gözetimi altına girmiş oldu. Bu sistemle, muhtarlar ile Saray arasındaki iletişimin güçlendirilmesi amaçlanıyor.

MUHTARLAR NASIL SEÇİLİYOR

Öte yandan, Saray´da Muhtar Buluşmaları´na katılacak olan muhtarların büyük bir titizlikle seçildiği bildirildi. Bu çerçevede toplantılara katılacak olan muhtarlar özel bir güvenlik araştırmasından geçiliyor. Güvenlik soruşturmasında, muhalif olan muhtarlar bir şekilde eleniyor. Yeni kurulan muhtar sistemi ile muhtarlarla ilgili güvenlik soruşturmalarının daha kolay yapılacağı tahmin ediliyor.



Anahtar Kelimeler: Muhtarlar kadrosu oldu
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli