"Kaymağınız kalın olsun."

Bandırma Süt Üreticileri Birliğini ziyaret eden, Muhtarlar Derneği Başkanı Hancıoğlu,"Hayvancılık desteklenmeli."

Bandırma Muhtarlar Derneği Başkanı Nur Demir Hancıoğlu beraberinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Bandırma Süt Birliği yönetimini ziyaret ederek, yeni görevlerinden dolayı başarı dileğinde bulundu.

Bandırma Muhtarlar Derneği Başkanı Nur Demir Hancıoğlu, geçtiğimiz günlerde yapılan genel kurul ile göreve seçilen Bezirci Mahallesi Muhtarı Özgür Bakan ve yönetim kurulu üyelerini kutlayıp, başarı dileğinde bulunurken Büyükşehir uygulaması ile köylerin Mahalle statüsüne geçmesi özellikle kırsalda bir iki hayvan bakarak geçimini sağlayan köylülerin mera olumsuzluğu nedeni ile büyük sıkıntı çektiğini vurgulayarak, planlı ve projeli hayvancılık üretimde kalite, fiyatta standart sağlayarak tüketici anlamında katkısı olmasına rağmen, küçük çaplı bakıcıları yok ettiğini söyledi.

Kırsal´da yaşayan vatandaşların, tarım, hayvancılığın yanı sıra bahçecilik uğraşlarının mazot, tohum, gübre ve ilaçlama maliyetleri ile baş edemediğini vurgulayarak, küçük çaplı hayvancılığın desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Muhtar Nur Demir Hancıoğlu, bu anlamda gerek kırsal, gerekse merkez mahalle muhtarları olarak temsil ettikleri yerleşim alanlarında tarım ve hayvancılığı desteklediklerini kaydetti.

Bandırma Süt Üreticileri Birliği ve Bezirci Mahallesi Muhtarı Özgür Bakan, Kırsalda tarım ve hayvancılık yapan üreticilerin her anlamda desteklenmesi gerektiğine inandıklarını vurgulayarak, "Üretimin desteklenmediği coğrafyalarda dışa bağınlılık artar, yerine tüketici bir toplum sağlıksız bir nesil gelir." dedi.

Bakan,"Bu bilinç ışığında mevcut üreticilerimizi sayısal olarak arttırıp, alın teri Süt´ü değerinde pazarlayarak hak ettikleri rafah düzeyine ulaşılması noktasındaki çaba ve heyecanımız hiç bitmeyecek." dedi.

/resimler/2017-3/14/2343149350190.jpg

Genel kurul sonrası ziyaretçi akınına uğrayan Süt birliğine komşu Gönen ilçesinden de kutlama geldi. Gönen Ziraat Odası Başkanı Necati Özkurt beraberinde Gönen Süt birliği Başkanı Necmi Ayyıldız ve bazı yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Bandırma Süt birliğini ziyarette bulunarak, Başkan Özgür Bakan ve yönetim kurulu üyelerine başarı dileğinde bulundular.

/resimler/2017-3/14/2351002876693.jpg

Bandırma Süt üreticileri birliği gün boyu ziyaretçilerin tebrik, kutlama ve başarı dilekleri ile dolup taşıyor.

Aksakal bölgesi süt üreticileri ile birlikte, Başkan Özgür Bakan´ı ve yönetim kurulu arkadaşlarını tebrik eden eski Birlik Başkanlarından ve Doğanpınar köyü Muhtarlarından Adnan Eker´ deyeni yönetimin başarılı olacağından şüphesi olmadığını vurgulayarak "Kendilerine bilgim dahilinde hertürlü katkıya hazırım, Birliğin başarısı süt üreticisinin emek ve çabasının karşılığını alma anlamını taşır." dedi.



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false