Muhtarlar günü törenle kutlandı

Muhtarlar günü törenle kutlandı

?19 Ekim Muhtarlar Günü? Cumhuriyet Meydanı´nda törenle kutlandı.

?19 Ekim Muhtarlar Günü? Cumhuriyet Meydanı´nda törenle kutlandı.

"19 Ekim Muhtarlar Günü" ülke genelinde olduğu gibi Bandırma´da da törenlerle kutlandı. Atatürk anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törenlerde Bandırma Muhtarlar Derneği Başkanı Nur Hancıoğlu ile Türkiye Muhtarlar Derneği Bandırma Şube Başkanı Hüseyin Kocabıyık ve Belediye Başkanı Dursun Mirza birer konuşma yaptı.

Törende Kocabıyık desteklerinden dolayı Başkan Mirza ve siyasi partilere teşekkür etti. Kocabıyık seçimlerde muhtarlara başarılar diledi. Nur Hancıoğlu da yaptığı konuşmada Muhtarların ekonomik koşullarına değinerek muhtarların yönetimin önemli bir ayağı olduğunun altını çizdi. Hancıoğlu, ? Muhtar kelime anlamıyla Türk toplumun geleneklerinden ortaya çıkmış bir kavramdır. Söz sahibi, seçilmiş, eren ihtiyar anlamı da taşımaktadır. Muhtarlarımız demokrasinin vazgeçilmez unsurdur.? diye konuştu.

                       ?MUHTARLARIMIZIN YANINDAYIZ? 

 Başkan Mirza, imkanlar doğrultusunda  muhtarlara destek olduklarını belirterek muhtarlar gününü kutladı.  Mirza ? Muhtarlık çok önemli bir müessese, demokrasinin ilk ayağı ve uzun yılardır sürüp geliyor. Ben onları mahallelerin belediye başkanı olarak görüyorum. Onlar mahallenin en güvenilir insanları ve sorunları üst mercilere ulaştıranlar. Bu işi hakkı vererek yaparsanız zevkli ama meşakkatli bir iş. Halkın sorunlarını çözmek kadar bizleri mutlu eden daha güzel bir şey yok? dedi.

                                   KAYMAKAMDAN PASTA

Cumhuriyet Meydanındaki törenin ardından Bandırma Muhtarları Kaymakam Günhan Yazar´ı ziyaret etti. Kaymakamlıkta üzerinde ?Muhtarlar günü kutlu olsun? yazılı pastayı Bandırmalı muhtarlar ile birlikte kesen Kaymakam Yazar, ?Muhtarlarımız bizim eli kulağı kolu her şeyi. Büyük uyum içinde sizlerle çalıştık. Bandırma´da bütün kurumlar arasında uyum ve nezaket var. Ben sizlere teşekkür ediyorum.? diye konuştu.

/resimler/2018-10/19/2219433001348.jpg



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli