MUHTEŞEM GÖSTERİ

MUHTEŞEM GÖSTERİ

Avrupa Birliği Yaşam boyu öğrenme projesi” kapsamında Litvanya koordinatörlüğünde sanatın dili” eğitim çalışması gerçekteştirildi





Avrupa Birliği Yaşam boyu öğrenme projesi” kapsamında Litvanya koordinatörlüğünde sanatın dili” eğitim çalışması çerçevesinde Özel Özcan ilköğretim Okulu'nun projedeki ortakları Türkiye ziyareti gerçekleştirdi.

Bir hafta süren ziyaret çerçevesinde Litvanya, Letonya, Polonya ve Romanya'dan 17 öğrenci ve 12 öğretmen Balıkesir'in Edremit ilçesinde hizmet veren Özel Özcan İlköğretim Okuluna konuk oldu.

Ziyaret esnasında ziyaretçilere Özel Özcan İlköğretim Okulu tarafından hazırlanan gösteriyi sundular. Sunucu öğrenciler,  muhteşem gösteri Türkçe ve İngilizce olarak iki dilde yapıldı. Tamamen öğrenciler tarafından oluşturulan gösteri okul korosunun Türkiye'nin dört farklı yöresinden seslendirdiği parçalarla başladı. Sonrasında ise 24 öğrencinin hazırladığı halk oyunları gösterisi başladı. Gerek modern gerekse de yerel halk danslarından oluşan gösteride birinci sınıftan yedinci sınıfa kadar bir çok öğrenci marifetlerini sergiledi. Mevlana'ya ait sözlerin İngilizce sunumu ve Mevlana'nın tanıtımının yapıldığı gösteri büyük beğeni topladı.

Gösteri bitiminde Edremit Kaymakamı Osman Tunç ve tüm misafirler öğrencileri dakikalarca ayakta alkışladı. Bazı yabancı konukların göz yaşlarını tutamadığı gözlendi.

Projenin Türkiye koordinatörü ve Özel Özcan ilköğretim Okulu müdür yardımcısı Nurullah Bulan, bu ziyaret için çok çalıştıklarını ve hazırladıkları detaylı programın amacının Türk kültürünü ve Türk sanatını misafirlere en güzel şekilde tanıtmak olduğunu belirtti.

Özel Özcan İlköğretim Okulu da geçtiğimiz aylarda Litvanya, Romanya ve Polonya'ya ziyaretlerde bulunmuştu.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı