mumlu batik sergisi açıldı

mumlu batik sergisi açıldı

Serdar Yörük'ün sıra dışı sergisi ilgi gördü.






1978 yılında Aydın'ın Söke ilçesinde dünyaya gelen Serdar Yörük'ün, Bandırma'da açtığı mumlu batik sergisi” ilgi gördü. Bandırma Belediyesi Kültür Merkezi'nde açılan sergide sanatçının 30 yapıtı sanatseverlerle buluştu. Serginin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Sedat Pekel, Bandırmalıları, farklı bir branşta açılan sergide buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurgularken, şunları söyledi:

Bandırma Belediyesi olarak biz, kültür ve sanatta hep varız. Kültür ve sanata, kadınların emeklerine değer veren toplumların başarısı ve gelişmişlik çizgileri her zaman yüksek olmaktadır. Bu çeşit etkinliklerin, Cumhuriyetimizi temel ilkelerine de sahip çıkmak anlamına geldiğine inanıyorum. Diğer kurum ve kuruluşların da, bu çeşit etkinliklerin düzenlenmesinde ‘biz de varız' demeleri gerektiğine inanıyorum.”

Pekel, daha sonra sergiyi açan Serdar Yörük'e bir plâket verdi.

2001 yılında, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Halı Kilim ve Eski Kumaş Desenleri Ana Sanat Dalı'ndan birincilikle mezun olup, bugün, aynı bölümde yüksek lisansını sürdüren, daha önce üçü uluslararası olmak üzere dört de karma sergiye katılan, hâlen, İzmir'de, Eskiz Tasarım Atölyesi'nde çalışmalarını sürdüren Serdar Yörük'ün, Bandırma sergisinde, balmumu-parafin karışımıyla kumaş üzerine yapılmış yapıtlar yer alıyor.

Sergi, 20 Ocak 2012 tarihine dek açık kalacak.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli