MÜSİAD´da Şengül dönemi

MÜSİAD´da Şengül dönemi

Ahmet Çömez, görevini yeni yönetime devretti.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği(MÜSİAD) Bandırma Şubesi´nin 19. olağan genel kurulunda yeni yönetim kurulu Ali Şengül´ün başkanlığında oluşturuldu. Genel kurula MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri Oktay Dede, Faruk İbrahim Özbek ve Ahmet Şekerli de katıldı.

Oktay Dede´nin divan başkanlığında gerçekleşen genel kurulun açış konuşmasını 2015 yılından beri derneğin Bandırma şube başkanlığını yürüten Ahmet Çömez yaptı. Dört yıldan bu yana görevini büyük bir sorumluluk duygusu içinde sürdürdüğünü belirten Çömez, yeni yönetim kuruluna başarılar diledi. Çömez, yeni yönetime ?Genç MÜSİAD?ın da destek vermesini istedi.

/resimler/2019-1/6/1936330141884.jpg

ÖZBEK KONUŞUYOR

Ardından, teşkilatlanma biriminden sorumlu MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Faruk İbrahim Özbek´e söz verildi. MÜSİAD´ın her zaman üreterek ekonomiye katkı sağlamaya çalışma çizgisini bundan sonra da sürdüreceğini vurgulayan Özbek, MÜSİAD´ın her zaman yeniliğe inanan bir yapıda olduğuna dikkati çekerek, ?Her geçen gün daha da güçlenen büyük bir aileyiz. Çok güçlü bir sermaye yapısına sahibiz. Ülkemizde 86, dünyada ise 218 yerde şubemiz var. Artık bütünsel kalkınmanın yolu bölgesel kalkınmadan geçiyor. Bugün tüm dünyada ülkeler değil, kentler yarışıyor. Bu yeni yapılanmaya kendimizi hazırlamalıyız? dedi.

Bandırma´da 1994 yılında kurulan MÜSİAD Bandırma Şubesi´nin 2019-2020 dönemi tahmini bütçesi 230 bin lira olarak belirlendi. Şubenin geçen yılki bütçesinin 218 bin lira olduğu bildirildi.

/resimler/2019-1/6/1936526396678.jpg

ALİ ŞENGÜL YÖNETİMİ

Yönetim kurulu için seçime Ali Şengül´ün başkanlığındaki tek aday liste katıldı. Oylama sonunda Şengül´ün başkanlığındaki yönetim kurulunda Kürşat Topçu, Âdem Özdin, Recep Ökmen, Mücahit İnce, Bekir Fatih Tanbatar, Mehmet Özenç, Mehmet Özbay, Harun Balat ve Murat Gülmüş yer aldı.

Denetleme kuruluna ise Ufuk Şat, Yasin Afacan ve Meral Eker seçildi.

/resimler/2019-1/6/1937148424012.jpg

ÜYE SAYISI TARTIŞMASI

Genel kurulda ilginç bir tartışma da yaşandı.

Divan başkanlığını yürüten MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Oktay Dede, hâlen 56 olan Bandırma şubesinin üye sayısının azlığına işaret ederek, göreve seçilen yeni başkan Ali Şengül´e, bu sayıyı kaça yükseltebileceğini sordu. Bu arada söz alan MÜSİAD üyesi Abdullah Çolak, şubelerin üye aidatlarından genel merkeze gönderilen payın çok yüksek olduğunu öne sürdü. Çolak, ?Şubelerden toplanan üye aidatlarının yüzde 50´sinden fazlasını genel merkez alıyor. 2019-2020 bütçemiz 230 bin lira. Bunun 85 bin lirası genel merkeze gidecek? dedi.

Genel merkez yönetim kurulu üyesi Ahmet Şekerli, genel merkezin, her üyenin aidatının 1/3´ünü aldığını, tüm şubelerinden topladıkları katkı payının 3 milyon lira olduğunu, bunun da çok sayılmaması gerektiğini belirtti.

Divan başkanı Oktay Dede, Bandırma Ticaret Odası´nın üye sayısını sorarak 2300 olduğunu öğrendikten sonra ?Demek ki en az 230 üyeniz olması gerekir? diye konuştu. Dede, şubenin yeni başkanı Ali Şengül´den, üye sayısını kısa süre içinde 56´dan 70´e çıkartılması sözünü aldı.

Genel kurulda son dört yıl şube başkanlığını yürüten Ahmet Çömez´e plâketini genel merkez yönetim kurulu üyesi Ahmet Şekerli verdi.

/resimler/2019-1/6/1937422021644.jpg

YENİ BİNA ALINACAK

Genel kurulda, Bandırma şube binasının yetersizliği de dile geldi. Şubenin yeni yönetim kurulunun yeni bina alınması konusunda çaba harcayacağı belirtildi. Genel merkez yöneticileri de, Bandırma şubesine bu konuda destek vereceklerini açıkladılar.  Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: MÜSİAD Şengül dönemi
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli