Mustang filminin okuması yapıldı

Mustang filminin okuması yapıldı

Bandırma Sinema Amatörleri Derneği(SAMDER)’nde 2015 yılının en çok konuşulan filmlerinden biri olan Fransız-Türk-Alman ortak yapımı Mustang filminin okuması gerçekleştirildi.

Yönetmen Deniz Gamze Ergüven’in ilk filmi olan ve bekâret tabusu, ensest ilişki, mahalle baskısı, erkek egemenliği, görücü usulü evlilik konularının anlatıldığı Mustang filminin gösterimi yapıldı. Gösterimin ardından geçilen film okumasında özellikle oryantalist bakış açısı taşıyıp taşımadığı ve yönetmenin kendi kültürüne yabancı olduğu görüşlerine yer verildi. Ayrıca senaryo ve hikaye kurgusunun gerçekçilik ekseninde sınandığı dile getirildi. 

Filmin okumasını gerçekleştiren SAMDER Genel Sekreteri Sezen Öz, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü sebebiyle bu filmi tercih ettiğinin altını çizdi. Öz, filmin toplumda kadın olmanın ne olması gerektiği üzerine kurulduğunu belirterek, “Çocuk yaşta, görücü usulüyle yapılan zoraki evlilikler, hala bu ülkede en büyük sorunlardan. Bu konuyu, genç kadınların ağzından, filmin ana teması olarak sunmuş olması önemli” dedi. Etkinliğe Bandırma ve Susurluk’ta kendi imkanlarıyla kısa ve orta metrajlı film çeken yönetmenler Harun Sağlam, Ali Altınöz, Cihat Furkan Şendil ve Ceyhun Bıyıklıoğlu katıldı. Haber: Kaan BİNGÜL



Anahtar Kelimeler: Mustang filminin okuması yapıldı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false