Mutfaklarda atık yağ toplanacak

Mutfaklarda atık yağ toplanacak

ONUR: BİTKİSEL ATIK YAĞLARI ARTIK LAVABOLARA DÖKÜLMEYECEK”




Temiz bir Çevre, Temiz bir Kent sloganıyla hareket eden Bandırma Belediyesi, ev ve işyerlerinden Bitkisel Atık Yağları Toplama Projesini başlattı.
Çevre sağlığını korumaya yönelik başlatılan proje kapmasında, bitkisel atık yağların lavabolara dökülmesinin ve kanalizasyonlara karışmasının önüne geçilmesi hedefleniyor. 

Yeni başlayan proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur, yılda 350 bin ton bitkisel atık yağın doğaya dökülerek çevreye zarar vermesi nedeniyle kentimizin çevre sağlığını düşünerek bu projeyi başlattıklarını belirterek bu sayede hem ülkemizin hem de kentimizin çevre sağlığına katkı sağlamak istediklerini söyledi.

Onur: Ülkemizde yılda ortalama 1 milyon 650 bin ton bitkisel yağ kullanılıyor. Kullanılan bu yağın 350 bin tonu bitkisel atık yağ olarak doğaya dökülüyor ve çevreye zarar veriyor. Bizlerde Bandırma Belediyesi olarak bu duruma kayıtsız kalmadık ve bu projeyi başlattık. Bu sayede hem ülkemizin hem de kentimizin çevre sağlığına önemli derecede katkı sağlayacağımıza inanıyoruz” dedi.

1 Litre atık yağın 1 milyon litre içme suyunu kirletebilme özelliği taşıdığını ifade eden Onur, atık su kirliliğinin % 25 oranında kaynağının kullanılmış bitkisel ve hayvansal yağlar neden olduğunu söyledi. Onur : Evlerimizde ve iş yerlerimizde lavabolara dökülen Bitkisel atık yağlar kanalizasyon ve kolektörlerde zaman içersinde daralma ve tıkanmalara neden oluyor. Bununla birlikte bu atık yağlar deniz kirliliğine neden olduğundan biyolojik yaşamı tehdit ediyor” dedi.

Bandırma Belediyesi bünyesinde yeni oluşturan Çevre Denetim Birimiyle bu projenin uygulamasının daha da takipçisi olacaklarını belirten Onur, vatandaşlarımız 711 11 11 / 1620 nolu telefondan projeyle ilgili her türlü bilgiyi edinebileceklerini söyledi. Onur, ayrıca bu proje kapsamında vatandaşlarımıza topladıkları 5 litre atık yağ karşılığında 1 litre ayçiçeği yağının hediye edileceğini söyledi.

Onur: Bitkisel atık yağları lavabolara dökmeyip temiz ve yaşanabilir bir çevrede yaşamak ve bunu gelecek nesillere de bırakmak isteyenlerin işyeri ve evlerindeki bitkisel atık yağların alınması için vatandaşlarımızın 711 11 11 / 1620” nolu telefondan Çevre Denetim Birimimizi aramaları yeterli olacaktır. Yeni oluşturduğumuz Çevre Denetim Birimimiz bu projenin uygulanmasında önemli bir ayağını oluşturuyor. Bununla birlikte projemiz kapsamında vatandaşlarımızın topladığı 5 litre atık yağ karşılığında 1 litre ayçiçeği yağını hediye edeceğiz” dedi.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli