Mutlu Aile Başarılı Çocuk'' seminerine ilgi

Mutlu Aile Başarılı Çocuk

8 kitap yazan Canten Kaya, bu güne kadar 1 milyon kişiye de seminer verdi. Erdek'te Farklı anlatım tarzı ile dikkat çekti.





İletişim Uzmanı ve Eğitimci Canten Kaya Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘'Mutlu Aile Başarılı Çocuk'' semineri ile katılımcıları bilgilendirdi.

1998 yılından itibaren insan kaynakları firmalarında iletişim uzmanı ve eğitimci” olarak görev yapan Canten Kaya Erdek teki seminerinde 20 yaşına kadar kekeme olduğunu söylemesi, dinleyicileri şaşırttı.

8 kitap yazan Kaya, bu güne kadar 1 milyon kişiye de seminer verdiğini ifade ettiği Erdek'te Farklı anlatım tarzı ile dikkat çekti.

Son derece esprili ve oldukça eğlenceli ifadeleri ile seminerlerini keyifle izletmeyi başaran Canten Kaya Erdek öğretmenevindeki konferansında koltuklar dolunca,insanlar temin edilen sandalyelere oturmak ya da ayakta izlemek zorunda kaldı.

Konuşmacı Canten Kaya; Türkiye'de anne babaların kendine bağlı bireyler yetiştirdiğini. Çocuklukta başlayan bu tarzının özellikle erkeklerin anneleri tarafından evlendiğinde de devam ettiğini, Anneleri aşırı düşkün olan erkeklere düşen görevin eşleri annelerine iyi yansıtmak olduğunu söyledi.

Evlilikte yaşanan sorunların kesinlikle ailelere yansıtılmaması gerektiğinin altını çizen.

Aynı anne babadan olan kardeşler bile anlaşamazken belli bir yaşa gelmiş bireylerin evlilikte anlaşamamalarının gayet doğal olduğuna işaret etti.

Evlilikte eşler birbirlerinin huylarını değiştirmeye çalışmak yerine, geliştirme yoluna gitmeleri gerektiğini, Evlilikte yaşanan sorunlardan en çok çocukları etkilendiğini söyledi.

Hiçbir şeyden haberleri yok sanılsa da onların her şeyin farkında olduklarını söyleyen Kaya Mutlu Aile konu başlıklarının;

*kurallar değil, ilişkiler önemlidir.

*Kadınla erkeğin hayata bakış açısı aynıdır.

*Kadınlar paylaşım odaklı, erkekler sonuç odaklıdır.

*Kadınlar günde 24000 ila 30000 kelime tüketirken, erkekler ise 9000 ila 12000 kelime tüketir.

*Ana rahminde geçen sürede kız bebek ağzını 8 kez açıp kapatırken, erkek bebek 3 kez açıp kapatır.

*Kadınların % 98'i eşinden güzel sözler duymak ister, erkekler ise bir kez söylediğinde yeterli olacağını, şımarırsa diye, para ister diye, atadan öyle gördük diye söylemezler.

Başarılı Çocuk Konu Başlıkları ise Şöyle;

*Ülkemizde yapılan araştırmalara göre Anne ve babalar gurur duyacak onlarla övünecek başarılı çocuklar istiyorlar.

*Çocuklardan yetenekleri doğrultusunda başarı bekleyelim, çocuğumuzun neye ihtiyacı olduğunu doğru tespit edelim. Sayısal, Sözel,Dil,Sanat,Spor

*Spor, Sanat ve eğitimde başarılı olan 100 dahi çocuk üzerinde yapılan araştırmaya göre;

1-çevrelerinden destek görerek zirveye tırmanmışlar,

2-kendilerine olan özgüvenleri oldukça yüksek

*akvaryumda çocuk yetiştirmek yerine kendi kendine karar verebilen çocuklar yetiştirmeliyiz'' dedi.

Yaklaşık 2 saat süren seminere katılan vatandaşların oldukça motive oldukları, az da olsa bilinçlendikleri ve konuşmacı Canten Kaya'nın esprili anlatımı sayesinde eğlenceli bir seminer geçirdikleri görüldü.











Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli