Mutlu; "Anguslar, vatandaşların sağlığını tehdit ediyor"

Mutlu;

GÜMÇED Başkanı Gültekin Mutlu; “Angus konusunda Bandırmalının sesine kulak verilmeli”

Çevre, Kültür, Sanat ve Doğal Hayatı Koruma Derneği(GÜMÇED) Bandırma Şube Başkanı Gültekin Mutlu, “Çelebi Bandırma Limanı’na gelen anguslar, insan sağlığını tehdit ediyor” dedi.

Bu sorunun yıllardır sürdüğü halde bugüne kadar çözümlenmediğini vurgulayan Mutlu, şunları söyledi:

“Şehir içindeki bir limana ithal canlı hayvan gelmemeli. Angusların yükü, yalnızca Bandırma Limanı’nda olmamalı. Hiç olmazsa başka kentlerin limanlarına da yayılmalı. Ulaştırma Bakanlığı, Bandırmalının sesine kulak vermeli. Anguslar, Bandırmalının sağlığını tehdit ediyor.”

RES’LER KONUSU

Gündemde olan Bandırma açıklarına, deniz üstü rüzgâr enerji santralleri kurulması hakkındaki düşüncelerini de açıklayan Mutlu, şu değerlendirmede bulundu:

“Ekosisteme zarar vermemesi koşuluyla yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmenin doğru olduğunu düşünüyorum. Buna deniz üstü RES’ler de dahil. Ancak deniz üstü RES’lerin, sabit değil, yüzer sistemli olması gerekir. Artık Kapıdağ gibi ormanlık alanlara, kuşların göç yolları üzerine ve yerleşim bölgelerine yakın bölgelere RES uygulamasından vazgeçilmelidir. Akbelen ormanlarının başına gelenler hepimizin yüreğini yaktı.”   ÖNDER BALIKÇI



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı