Mutlu’ya sokak hayvanlarına bakma cezası!

Mutlu’ya sokak hayvanlarına bakma cezası!

Derneği (GÜMÇED) Bandırma Şube Başkanı Gültekin Mutlu, sokak hayvanlarına sahip çıkmasının bedelini(!) mahkemece cezaya çarptırılarak ödedi.

Güney Marmara Doğal ve Kültürel Çevreyi Koruma Derneği (GÜMÇED) Bandırma Şube Başkanı Gültekin Mutlu, sokak hayvanlarına sahip çıkmasının bedelini(!) mahkemece cezaya çarptırılarak ödedi.

Mutlu, konula ilgili olarak gazetecilere şu açıklamayı yaptı:

“Paşakonak’ta oturuyorum. Bölgemizde bulunan sokak hayvanlarının yaşamlarını kolaylaştırmak için onlara destek veriyorum. Bu köpeklerin hepsi, belediye tarafından aşıları yapılıp, kısırlaştırıldıktan sonra yine buraya bırakılan küpeli hayvanlar. Benim doyurduğum köpeklerden biri, sanıyorum bundan 3-4 yıl önce, 9-10 yaşlarındaki bir çocuğu kovalamış. Çocuk da köpekten kaçarken düşmüş. Ancak köpek, çocuğu ısırmamış ve zarar vermemiş. Ailesi benden şikâyetçi olmuş. Sonucunda hakkında dava açıldı. Bandırma 3. Asliye Mahkemesi’nde, yalnız bu çocuğa değil, ailesiyle birlikte 4 kişiye zarar verme suçundan yargılandım. Mahkeme beni 6 ay hapis cezası verip, sonra 5 aya indirdi. Bu ceza 3 bin lira para cezasına çevrildi. Şimdi bu cezayı hey ay 300 lira olmak üzere 10 ayda ödeyeceğim.”

Mutlu, şimdi bu sokak hayvanlarını evine alarak baktığını sözlerine ekledi.



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı