Müzeler fotoğraf sergisi açıldı

Müzeler fotoğraf sergisi açıldı

 

 

Müzeler Haftası nedeniyle Bandırma`da, müze fotoğrafları sergisi açıldı.

Bandırma Belediyesi Kültür Merkezi`nde gerçekleşen sergide, Bandırma Fotoğraf Sanatı Derneği(BANFAD) üyeleri tarafından, ülkemizin çeşitli ören yerleri ve Bandırma Arkeoloji Müzesi`nden çekilen 47 fotoğraf yer alıyor.

Serginin açılışında ilk konuşmayı Bandırma Arkeoloji Müzesi Müdürü Zeliha Doğan yaptı. Doğan, 2003 yılında açılan müzenin, 2008 yılında bağımsız duruma gelerek, Bandırma Arkeoloji Müdürlüğü ismini aldığını söyledi.

Ardından düşüncelerini açıklayan Belediye Başkanı Sedat Pekel, müzelerin, geçmiş değerler ve birikimleri, gelecek kuşaklara aktarma görevini üstlendiğini vurgulayarak, ülkemizin uygarlıklar açısından zenginliğine dikkati çekti.

Kaymakam Ali Mantı da konuşmasında, "Müzeler, geçmişle gelecek arasındaki bağlantıyı kurup, insanlara ibretlik düşünce ve ufuk sağlayan kurumlardır" dedi. Mantı, Bandırma Arkeoloji Müzesi`nin de başarılı bir şekilde hizmet verdiğine işaret etti.

Ardından, BANFAD Başkanı Rahşan Toker`e, serginin açılmasına katkıları nedeniyle Kaymakam Ali Mantı tarafından bir plâket verildi.

Sergiyi, kalabalık bir topluluk izledi.

 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli