Narlı iskelesi hazır

Narlı iskelesi hazır

Gestaş arabalı vapuru Narlı, Balıklı, Narlı Topağaç seferlerine başlıyor.

Uzunca bir fizibilite çalışması yanı sıra Paşalimanı adası ile Narlı- Topağaç arasında büyük ihtiyaç olan gemi seferleri Çanakkale boğaz köprüsünün bitme noktasında gelmesi ile 10 Şubat 2022 Perşembe günü hizmete alınıyor.

Bir süredir montajı tamamlanan 81 tabliye blokunun kaynak ve izolasyon işleriyle aydınlatma direkleri ve korkulukların montajı devam eden 1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılışı da Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107'nci yıl dönümünün kutlanacağı 18 Mart 2022'de yine Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacak.

1915 Çanakkale Köprüsünün 18 Mart'ta hizmete girmesi ile önemli sayıdaki gemisi boşa çıkacak olan GESTAŞ, rotayı Erdek adalar arasına çevirdi. Balıkesir Büyükşehir ile yapılan protokol sonucu Narlı- Balıklı, Narlı Topağaç arasında sefer yapacak küçük tip arabalı vapur, Erdek Adalar arasında sefer yapan büyük boy ro-ro gemiler ile rekabet ortamı yaşanmaması ve, ağır tonajlı kamyonlarına Narlı üzerinden yeni bir hat açılmasının Erdek-Ocaklar-Narlı karayolu anlamında yetersiz kalacağı öngörülüp, bu hattın otomobil ve yolcu otobüsleri yanı sıra yolcu taşımacılığı yapacağı açıklanmıştı. ama olmadı deneme seferi yapan GESTAŞ vapuru daha ilk günü Marmara'nın mermer yüklü kamyonlarını Narlı iskelesine getirdi.

GESTAŞ arabalı vapurlarının Narlı- Balıklı, Narlı-Topağaç arası seferlerinin yakın tarihte başlaması programa alınmasına rağmen, bu iskelelerde bugüne kadar herhangi bir çalışmanın yapılmaması, Perşembe'nin gelişi Çarşamba'yı çarşafa dolaştırdı.

Büyükşehir ekipleri 10 Şubat Perşembe günü törenle başlayacak seferlere yetiştirmek üzere başlattığı yoğun çalışma programı gece-gündüz 24 saat sürdü. Narlı peronunun güzergah düzenlemesi, ışıklandırma, bölgenin çamuru kazınıp, üzerine asfalt dökünlemesi personelin vakit yemeklerini yemelerini dahi aksattı.

Malum kış mevsini ve Mahalle muhtarlıklarının yeni uygulama ile ağırlama giderleri olmadığı için ekipler yakındaki büfe'den bin liralık tost ile övünlerini geçiştirdiler.

Sıra 10 Şubat Perşembe saat.10.oo da yapılacak açılışa ve devamında Marmara'ya geçecek olan protokolün Marmara ve Avşa'da gerçekleştireceği reklam açılışlarına geldi.

Birkez daha hatırlatmada yarar var, GESTAŞ arabalı vapurlarının yeni hattı Narlı- Topağaç arasında ağır tonajlı araçların naklitesi olursa, Erdek-Ocaklar- Narlı arasındaki karayolun akıbeti yazı bulmaz!...

Yaşanabilecek kazalar, can ve mal kayıpları ise ayrı..



Anahtar Kelimeler: Narlı iskelesi hazır
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı