Narlı merkezli Balıklı, Yiğitler, Marmara seferlerini yapacak Bayramıç arabalı vapuru deneme turuna çıktı.

Narlı merkezli Balıklı, Yiğitler, Marmara seferlerini yapacak Bayramıç arabalı vapuru deneme turuna çıktı.

50 Otomobil kapasiteli Bayramiç arabalı vapuru Yılbaşından itibaren Narlı'dan Adalar'a seferlerine başlıyor.

Bandırma Manşet olarak Paşalimanı, Avşa ve Marmara adalarında yaşanan ulaşım sıtıntısını defalarca manşetlerimize taşıyarak burada yaşayan vayandaşların sıkıntılarını sık sık gündeme gitirmiştik.

Bu anlamda önceki gün yaptığımız son haberde Narlı merkezli ada hatlarının en kısa zamanda açılarak ada vatandaşlarının yıllara dayanan sağlıklı ulaşım özleminin sona ereceğini yazmıştık. Bu anlamda geçici hatlarla seferlerin başlayacağı adalarda arabalı vapurun kapak açmasına uygun rampası olmayan Tuzla ve Topağaç için'de Balıkesir Büyükşehir Ulaşım daire Başkanlığının en kısa zamanda Tuzla ve Topağaç rampalarını yaparak Narlı-Topağaç arası 30-40 dakika, Narlı-Tuzla arası ise 15-20 dakikada geçilmesi sağlanmalıdır.

Topağaç ile Tuzla'nın rampaları henüs yapılmadığı için şimdilik Narlı-Tuzla seferleri Narlı- Balıklı-Yiğitler üzerinden yapılacak.

Diğer yandan Narlı-Topağaç arası seferler, Topağaç rampası hazır olmadığı için Narlı-Marmara arasında başlayacak.

Narlı-Adalar arasında sefer yapacak Gestaş- Bayramiç arabalı vapurunun yapım çalışmaları tamamlanıp, Geyikli-Çanakkale arasında deneme seferlerinin başlaması üzerine Gestaş işletme müdürlüğü Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy'u Çanakkale'ye davet ederek deneme seferlerini  yapan Bayramiç arabalı vapuru hakkında bilgi verdi.

Ana kara ile adaları komşu yapacak 50 otomobil kapasiteli Gestaş-Bayramiş arabalı vapuru'nun dömenine geçen Başkan Süleyman Aksoy, ada halkları için büyük bir nimet olan "Bayramiç"in yeni yıl ile birlikte seferlere başlayacak olmasının çok önemli bir hizmet olduğunun altını çizip GESTAŞ ilgililerine teşekkür etti.

Böylece Narlı'yı, Paşalimanı, Yiğitler ve Topağaç hatları ile ulaşım ağına kavuşturacak Bayramiç geçici seferleri ile ada halklarının gönlüne taht kurarken, aynı zamanda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Komisyonu başkanı olan Süleyman Aksoy'dan da en kısa zamanda Tuzla ve Topağaç rampalarının programa alınarak yaz sezonuna kadar hizmete geçmesi isteniyor.



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı