Narlı sakinleri imar beklerken bir ömür tüketti

Narlı sakinleri imar beklerken bir ömür tüketti

Narlı'nın geleceğe yönelik beklentisi İmar iznine bir ömür yetmedi. 2. kuşağı da umutsuz.

Kapıdağ doruklarının meltem rüzgarları ile oksijen depoladığı Narlı günlük veya sezonluk konaklamacıların cazibe merkezi haline gelmesi, sürekli oturanların beklentisini gidermiyor.

Narlı sakinleri güzel beldenin 50-60 yıllık geçmişinde metrapol kentlerin vazgeçilmesi haline gelmesine rağmen, imar yasağına takılan yapılanma beklentisi bir ömrün tükenmesine neden oldu. Genelde 1924 mübadele göçmeni olan Narlı halkının göçle gelen nesli tamamen mefta oldu, İkinci kuşak genler ise ya öldü, yada bir ayağı çukurda, sıra geldi torunlara ve torumların evladı Z kuşağına.

Narlılılar ömür törpüsü İmar izninin çıkması ile uygulanacak kentleşme planı içinde yol, çevre düzenlemesi, yeni yapılar, otel-motel ve pansiyon yapılanmasının belde açısından önünün açılması olarak görürken, bugün yaşı 60 ın üzerinde olan Narlı'lılar da bu beklentiden umutlarını kestiler.

Bandırma Manşet olarak kameramızı uzattığımız Narlı'nın önde gelen isimlerinde önceki dönem muhtar Ali Işık, taşımacı Hasan Kılık hararetli bir üslup ile beklentilerini açıklarken haklı serzenişlerini siyasilerin kulak tıkaması olarak tanımladılar.

Işık ve Kılık Gestaş'ın Narlı hattından adalara sefer düzenlemesini olumlu bir çalışma olarak görüp takdir ederken, Adalar'da bulunan vatandaşların yatersiz sağlık kuruluşları dolayısı ile her başı ağrıyanın deniz ambulansı ile Narlı'ya bırakıldığını, Narlı iskelesinin bu anlamda yetersiz olması nedeni ile Deniz ambulanslarına barınak içinde yeni bir rampa gerekli olduğunun altını çizdiler.

Narlı sakinleri ayrıca deniz ambulansı ile alel-tecel Narlı'ya bırakılan hastaların yanında gelen refakatçıların, hastayı almaya gelen ambulanslar tarafından alınmamasının ise ayrı bir problem olduğunu dikkat çektiler.

Hasan Kılık, "Deniz Ambulansı ile gelen hasta, Erdek'ten gelen ambulansa alınıyor, yanında gelen refakatçı yakını alınmıyor, bu durumda olayın aciliyeti içinde yanına para almayı düşünemeyen bir çok hasta yakını hastası gittikten sonra Narlı'da çaresiz kalıyor." dedi.

Eski Muhtar Ali Işık ise Narlı'nın arka sokaklarında oluşturulan vahşi çöp depolanmasının dikkate alınmasını isteyerek, gerek yerel, gerekse büyükşehir belediyelerinin bu sorumsuzluğa çözüm üretmesini istedi.



Anahtar Kelimeler: Narlı sakinleri beklerken tüketti
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı