Ne umduk, Ne bulduk

Ne umduk, Ne bulduk

     

 

İzmir limanının kabul etmediği Angus`lar Bandırma limanından tahliye ediliyor.

Bandırma limanının özelleştirilmesi ardından yeni sahip Çelebi işletmesinin önceki hafta gerçekleştirdiği kokteyl ile yeni stratejilerini açıkladığı Liman`da dakka bir gol bir.
Bandırma`da kuru yükün çevre olumsuzluklarından yakınan vatandaşlar bugün limana yanaşan devasa Hayvan gemisi ile şaşkına döndü.
Titanic görünümlü devasa Panama Bandralı GHENA isimli gemi saat 15.30 suları lamana girmesi ile birlikte liman çevresi feci bir koku ile doldu.
Bandırma`da limanına daha önce de Hayvan ithalatı yapılmıştı ancak bu 2500 adet`i geçmezken, Bugün rıhtıma demirleyen GHENA isimli gemide 46 bin küçük baş 9 bin Büyük baş Angus olduğu ögrenildi.
Hicaze Angus hayvancılık, Nimet Hayvancılık, ve Yıldırım hayvancılık firmaları tarafından Avusturalya dan ithal edilen canlı hayvanların tamamının kasaplık olduğu bildirildi.
İlçe tarım müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından sağlık kontrolleri yapılmak süreti ile tahliyesine müsade verilmek amacı ile başlatılan çalışma halen devam ediyor.
Daha önce İzmir limanına yanaşan ancak İzmir limanının Klozer(Turizm) ve Konteynır limanı olması nedeni ile limana sokulmadığı için Bandırma `ya alınan Panama Bandralı GHENA isimli devasa canlı hayvan gemisinde bulunan Kasaplık Erkek hayvanların Angus- Limuzin-Şavrok ve Semanta, Küçük başların ise Avusturalya cinsi Merino cinsi kasaplık kuzu olduğu belirtildi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli