Necmi Sert'ten İsmail Ok yorumu

Necmi Sert

İYİ Parti Bandırma İlçe Başkanı Necmi Sert: “İsmail Ok, bizim için 2020 yılında zaten bitmişti”

İYİ Parti Bandırma İlçe Başkanı Necmi Sert, “Bandırma Gazeteciler Cemiyeti”nde açıklamalarda bulundu.

MHP ve İYİ Parti’de bulunduktan sonra istifa ederek bağımsız kalan Balıkesir Milletvekili İsmail Ok’un, Adalet ve Kalkınma Partisi’ne katılmasını değerlendiren Sert, “Kendisine başarılar diliyorum. İsmail Ok, 2020 yılında, partimizden ağır suçlamalar yaparak ayrıldığında konu bizim için kapanmıştı. Üzerinde konuşmaya değer bulmuyorum” dedi.

Sert, Ok’a, İYİ Parti’den istifa ettiği dönemde de parti içinden hiçbir destek gelmediğine dikkati çekti.

          SİYASİLER ve MİLLETVEKİLLERİ İÇİN YENİ YASA GEREKLİ

Seçildikten sonra parti değiştiren milletvekilleri ve siyasiler için yeni yasal düzenlemeye gerek duyulduğunu belirten Sert, şunları söyledi:

“Örneğin milletvekilleri, bu göreve kişisel çabalarıyla seçilmiyorlar. Bir partinin çatısı altında, vatandaşların oylarıyla göreve getiriliyorlar. Ancak bazı milletvekilleri, kişisel çıkarları doğrultusunda o partiyi bir anda bırakıp başka bir partiye geçiyorlar. Üstelik düne kadar hakaret ettikleri bir başka parti liderinin emrine girmekten kaçınmıyorlar. Siyasette ilkeli duruştan yanayım. Siyasi partiler yasasında bir değişiklik yapılarak, siyasiler ve milletvekillerinin parti değiştirmelerinin önüne geçilmesi gerektiğini düşünüyorum.”

              SEÇİM YASASI DEĞİŞİKLİĞİ ONLARI KURTARMAZ

“Cumhur İttifakı”nın oylarıyla seçim yasasında değişiklik yapılarak, seçim barajının yüzde 7’ye çekilmesinin bu ittifakı kurtarmayacağına işaret eden Sert, şu değerlendirmede bulundu:

“Bu değişiklik, oyları çok düşen MHP’yi kurtarmak için yapıldı. Türk siyasi tarihinde bilinen bir olay vardır. Partiler tepetaklak gidince ve oyları düşünce seçim yasalarını değiştirirler ama bu onları kurtarmaz. Tam tersine en çok zararı onlar görürler. Önümüzdeki seçimde de aynı olay gerçekleşecektir.”

               KILIÇDAROĞLU’NUN EVİNİN ELEKTRİĞİNİN KESİLMESİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun evinin elektriğinin kesilmesinin ironik bir olay olduğunu vurgulayan İYİ Parti Bandırma İlçe Başkanı Necmi Sert, “Ana muhalefet partisi liderinin evinin bile elektriği kesiliyorsa ülkedeki vatandaşların vay haline!” dedi.

                              6’LI MASADA SORUN YOK

İYİ Parti’nin de bulunduğu “6’lı Masa”nın temelde “iyileştirilmiş parlamenter sisteme dönüş” konusunda anlaşma üzerine kurulduğunu belirten Sert, “Cumhur İttifakı”nın bu masayı bozma girişimlerinin sonuçsuz kalacağını belirten Sert, “Bu altı partinin de tüzel kişilikleri farklı. Fikir ayrılıkları olması da doğaldır. Ancak ciddi bir sorun yok” diye konuştu.

                           ERSAN BASRİ KIRBAŞ KONUSU

İYİ Parti’den istifa edip bağımsız kaldıktan sonra AKP’ye geçen Bandırma Belediye Meclis Üyesi Ersen Basri Kırbaş’ın da kendileri için kayıp olmadığını belirten Sert, “Ona da, İsmail Ok gibi başarılar diliyorum” dedi.

                            ÜYELERİMİZ SÜREKLİ ARTIYOR

İYİ Parti’nin ülke düzeyindeki üye sayısının 600 bini aştığını, ilk hedefin 1 milyon üyeye ulaşmak olduğunu vurgulayan Sert, şu değerlendirmede bulundu:

“Halen en çok üyeye sahip üçüncü parti konumundayız. Bandırma’daki üye sayımız ise 800’lere yaklaştı. Kısa sürede bin üyeye ulaşmayı hedefliyoruz. Üye sayımızın sürekli artması partimize gösterilen güvenin sonucudur.”

                            İL BAŞKANIMIZDAN ÇOK MEMNUNUZ

İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı Özlem Ural’ın çok gayretli bir şekilde çaba harcadığını belirten Sert, “İl başkanımız her gün bir ilçede. Bandırma’ya geldiğinde de onun için özel bir program uyguluyoruz. Onu farklı bir aileye götürüyoruz. Birkaç gün önce de Bandırma’ya gelen il başkanımızı, 6 Mayıs 1994’te, Hakkari’de, PKK ile çatışmada Zap Suyu’na düşerek kaybolan şehidimizin ailesinin evine götürdük. İl başkanımız da bu ziyaretten çok memnun kaldı.”  ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Necmi ' İsmail yorumu
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı