Nede olsa Es Es kamp

Nede olsa Es Es kamp

Schutzstaffel kampı değil, Ocaklar`da tatil kampı

 

Yaşama olan tutkunluğu nedeni ile Ocakları keşf eden ne ilk ne son Kasım Güngör.

Sıcak yaz gecelerinde Eskişehir`in nemli havasında nefes almakta güçlük çekince düşmüş yollara, Aramış sormuş önce Erdek`i tavsiye etmişler ama o dahasını istemiş ve Ocaklar`ı keşf ettiğinde dünyadaki son adresini bulmanın mutluluğunu yaşamış.

Yaşamsal ritmin sağlıklı devamını sürdürmenin tüm ayrıntılarını öğrenmiş, bu nedenle sağlıklı ve uzun yaşamanın sırlarını kanıtsal olarak ispat etmenin mutluluğunu 80 yaşından sonra insanlarla paylaşmak için başlamış öğütlere,

 

Kasım Güngör 85"ine geldiğinde artık bu hareketliliğe son vermeye karar vermiş ve 2009 yılında internet sayfasına yazdığı metinde "Artık sağlığım iyi değil hakkından gelemiyorum, Bu darphaneyi arsa fiyatına satıyorum" diyerek kendisini yaşama bağlayan eseri Es Es kamp`tan vaz geçmiş.

 

Vaz geçmesine geçmiş ama yinede gönlü boş bırakmaya el vermemiş, Kasım Güngör 2011 yazında sezona yine tabelaların boyasını yenileyerek girmiş.

Es Es kampının uzaktan bakıldığında insanların "Nazi kampı mı ?" diye sorgulamasına neden olmuş, yaklaşılıp tabelaların okunduğunda ise makaralar kolverilmiş.

Es Es kampı özellikle 60 ve 70 li yıllarda Ocaklar turizmine damgasını vurmuş ender işletmelerden birisi, Gelişen teknoloji turizm`de tesislenmeyi öne çıkartırken, Es Es kamp natürelliğini yitirmeme adına verdiği mücadeleyi kazanmış ama, Parayı kaybetmiş.

İnsanların çağın gerisinde kalan Es Es kampından uzaklaşması işletmenin kendi kaderini paylaşmasına neden olmuş.

Süreç Es Es kamp aleyhine öylesine acımasız işlemiş ki. Es Es kampın müdavimleri, Kasım Güngör gibi Ocaklar`ın havasını sürekli teneffüs etme olanağı bulmadıkları için tümü mefta olmuş.

Geçmişe dair nice anıların, Nice mutlulukların yaşandığı Es Es kamp 2011 yazında suyu kesilmiş değirmene dönmüş.

 

Yakın tarihin tatilcileri, eski mazisini bilmediklerinden Es Es kampı, SS Schutzstaffel nazi kampı mı? diye sorgulamaya başlamış.

Hayatı dolu dolu yaşayan ve Yaşam denen terhaneyi bir asrın sonuna getirip, Duvarına merdiveni dayayan Kasım Güngör çok gözel anlatmış.

"Sizin evinizde bir odanız yok mu? tatilemi geldiniz odada oturmaya mı ?" işte Ocaklar`ın sihirli sözcüğü, Ocaklar`a gelindiğinde odalarda oturulmazmış eskiden, dolu dolu yaşanırmış hayat..

Bizde Manşet ailesi olarak Ocaklar beldesinin tarihi tatil mekanlarından Es Es kampı bu yönüyle ele aldık.

İşletmeci Kasım Güngör`ü onun dili ile nekadar anlatmak istesekte, onu birde kendisinden okumak gerek.

İşte Ocaklar`ın özgün tatil mekanlarından Es Es kampının işletmeci Kasım Güngör`ün kaleminden tanımı..

 

Erdek Ocaklar Beldesi Tatil Köyüne Gelin

Es Es Kamp

Erdek Ocaklar beldesi tatil köyüne gelin. ES ES Kamp pansiyona gelin. Sağlıklı tatil yapın. Bilinçli tatil yapın. Yeşilden ayrılmayın odalara kapanmayın. Tatilde gece on iki olmayınca odaya mahkum olma. Senin ihtiyacın olan oksijen burada bol bol var. Türkiye`nin en temiz dalgasız ılık koy denizi burada. İnce kum uzun plaj burada. Sabah bir saat denizde spor yap,sonra gel bizim yeşil cennet parkında hamaklarda sallan uyu.Güneşte fazla kalma.Güneşteki zararlı ışınlar senin zararına oluyor. Sen sanıyorsun ki çok güneş alırsan iyi olur. Tam tersi,tatili bilmeyenlere bu konuda bir çok doktorun söylemleri var. Biz bunları büyük bir tabelaya yazdık. Okuyup ibret alırsınız. Yanıldığınız yerleri öğrenirsiniz.

Bazı hanımlar eşleriyle geliyor."aman benim odam güzel olsun başka şey istemem" diyor. İyide senin evinde odan yok muydu. Ney için odaya para vermeye geldin ki tatile. Odada tatil olmaz. Yeşile çık yeşile. Ne diyor Ankara Odalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu " Vatandaş kendini odaya hapsetme!". Biz senelerdir bunları gazetelere verdiğimiz ilanlarla söylüyoruz. Bizdeki odalar tek katlı ve beton odalardır. İki ve üç katlısı da vardır. İsterse padişah sarayı olsun yazın tatilciye hapishanedir. Bu tatil yerine gelin. Gençliğinizi ve dinçliğinizi bulun. Bilinçli tatil yapın bunu unutmayın.

NOT: Yaşım 81 oldu. Sağlığım iyi değil hakkından gelemiyorum. Bu darphaneyi arsası fiyatına satacağım. Alın bu yeri benim gibi zengin yaşayın. Kasım Güngör

 

 

 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli